Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Latvija Ukrainai sniegusi atbalstu vairāk nekā 200 000 eiro apmērā

Latvija pagājušajā gadā sniegusi atbalstu Ukrainai vairāk nekā 200 000 eiro apmērā, aģentūrai LETA apliecināja Ārlietu ministrijas preses sekretārs-vēstnieks Kārlis Eihenbaums. 

Ministrijas pārstāvis sacīja, ka Latvija pagājušajā gadā no Aizsardzības ministrijas budžeta veikusi iemaksu 50 000 eiro apmērā Ziemeļatlantijas līguma organizācijas Ukrainas Trasta fondā vadības, kontroles, sakaru un datorspēju (C4) pilnveidošanai. Tāpat Latvija ir veikusi iemaksu 15 000 eiro apmērā Eiropas Padomes Rīcības plānā Ukrainai budžetā, lai uzlabotu demokrātiju, cilvēktiesības un tiesiskumu valstī. 

"Latvija ir veikusi iemaksu 35 000 eiro apmērā Austrumeiropas Energoefektivitātes un vides partnerības fonda budžetā, par mērķa valsti norādot Ukrainu. Fonda mērķis ir atbalstīt projektus, kas saistīti ar energoefektivitāti un vidi," skaidroja Eihenbaums, piebilstot, ka Latvija pagājušajā gadā ir veikusi arī iemaksu 50 000 eiro apmērā no valsts budžeta programmas "Iemaksas starptautiskajās organizācijās" paredzētajiem līdzekļiem ANO augstā komisāra bēgļu lietās biroja (UNHCR) Ukrainas iekšēji pārvietoto personu fonda budžetā. 

Tāpat tiek turpināta Ukrainas pacientu ārstēšana Latvijā, kā arī nosūtītas vairākas humānās kravas - segas, medikamenti, strāvas ģeneratori un citas nepieciešamās lietas. 

Jau ziņots, ka Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos. 

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits