Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Lībijas Al Qaeda kaujinieks Ņujorkas tiesā noliedz vainu

ASV desantnieku Lībijas galvaspilsētā Tripolē 5.oktobrī sagūstītais "Al Qaeda" kaujinieks Anass al Libi otrdien Ņujorkas tiesā noraidīja viņam izvirzītās apsūdzības par teroraktu sarīkošanu 1998.gadā ASV vēstniecībās Austrumāfrikā.

Al Libi nedēļas nogale tika nogādāts Ņujorkā, kur iepriekšējās izmeklēšanas zvērinātie vēl 2000.gadā viņam bija izvirzījuši apsūdzības.

Tiesnesis Lūiss Kaplāns otrdien Ņujorkas Dienvidu apgabaltiesā nolasīja al Libi izvirzītās apsūdzības par noziegumu plānošanu. Al Libi tikai apstiprināja savu vārdu, vecumu un to, ka viņš saprot procedūras gaitu.

Nākamā tiesas sēde tika nolikta uz 22.oktobri.

1998.gada 7.augustā sprādzienos ASV vēstniecībās Kenijā un Tanzānijā tika nogalināti 224 cilvēki, bet vairāki tūkstoši ievainoti.

Al Libi apsūdzēts noziedzīgos nodomos noslepkavot, nolaupīt un sakropļot amerikāņus, nodarīt postījumus ASV īpašumiem un tos iznīcināt, kā arī uzbrukt ASV aizsardzības ēkām.

LETA jau ziņoja, ka al Libi tika sagūstīts 5.oktobrī Lībijas galvaspilsētā ASV specvienību operācijas gaitā.

Al Libi sagūstīšanas operācija izraisījusi Lībijas valdības sašutumu. Operācija neesot saņēmusi vajadzīgo pilnvarojumu, norādīja valdība, notikušo raksturojot kā "nolaupīšanu".

Tiesa gan, laikraksts "The New York Times", atsaucoties uz saviem avotiem, pagājušajā nedēļā vēstīja, ka Lībijas valdība devusi klusu piekrišanu tam, ka ASV desantnieki Lībijas teritorijā īsteno divas operācijas, lai notvertu augsta ranga "Al Qaeda" komandieri un par uzbrukumu ASV misijai Bengāzī atbildīgo kaujinieku līderi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits