Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Lielākais kruīzu kuģis dodas ceļā

Nedēļas nogalē pirmajā četru nakšu izmēģinājuma kruīzā no Sauthemptonas Lielbritānijā uz Roterdamu Nīderlandē devies jaunais pasaulē lielākais kruīzu kuģis Harmony of the Seas. Miljardu ASV dolāru izmaksājušais kuģis, kas divarpus gadu laikā uzbūvēts Sennazērā Francijā, savā gigantiskumā manifestē jaunās pārmaiņas kuģu kruīzu politikā pasaulē - ka cilvēkiem, kuri atpūšas uz tā daudzajiem klājiem, jābūt piekļuvei gandrīz visam, kas pieejams uz sauszemes, tajā pašā laikā viņiem ir iespēja katru rītu pamosties ar citu ainavu aiz loga.

Jaunā prāmja izmēri ir iespaidīgi. Tas ir 362 metrus garš, kas ir vairāk nekā Eifeļa torņa augstums vai trīs reizes vairāk nekā Londonas Bigbena augstums, vai četru futbola laukumu garums. Tas ir arī platākais (66 metri) līdz šim uzbūvētais kruīzu kuģis, un tā svars līdzinās 17 tūkstošiem Āfrikas ziloņu.

Sennazēras kuģu rūpnīcā, izstrādājot kuģi, 2500 darbinieku pavadīja 10 miljonu darba stundu.

CNN vēsta, ka Harmony of the Seas var pārvadāt 6780 pasažieru un 2100 apkalpes locekļu. Tā ir īsta peldošā pilsēta ar viesiem paredzētiem 16 klājiem, vairāk nekā 2700 kajītēm, 20 restorānu ēdamzālēm, 23 peldbaseiniem, iepirkšanās ielu un savu Centrālparku, kurā aug vairāk nekā 10 tūkstošu augu un 52 koki.

BBC gan atgādina kuģu kruīzu biznesa problēmpuses. Lielās investīcijas var neattaisnoties, ja pasauli piemeklē jauns ekonomikas lejupslīdes vilnis, kruīzu kuģi piesārņo vidi, radot miljardu tonnu notekūdeņu gadā, nodedzina miljardiem dolāru naftas produktos.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 23. maija, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits