Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Mājaslapu adresēs ".com" varēs aizstāt ar zīmola nosaukumu

Starptautiskā Interneta domēnu pārvaldes organizācija (ICANN) pirmdien deva zaļo gaismu jaunu domēnu sufiksu izveidei, kas ļaus privātām kompānijām mājaslapu adresēs aizstāt ".com" ar sava zīmola nosaukumu.

Līdz šim uzņēmumiem bija jāizvēlas kāds no pieejamajiem domēnu sufiksiem, piemēram, ".com", ".net", ".org" un tamlīdzīgi.

Taču turpmāk kompānijas pašas varēs izveidot sev vēlamus domēnu sufiksus, un kā pirmie šādu iespēju varētu izmantot tādi globālie giganti kā "Apple", "Toyota" un BMW.

Lai gan iepriekš izskanējušas bažas, ka šāds solis varētu izraisīt zināmu apjukumu, iecere tika pārliecinoši atbalstīta.

"Tās ir nozīmīgākās izmaiņas domēnu nosaukumos kopš ".com" izveides pirms 26 gadiem," atzīst kompānijas "Melbourne IT Digital Brand Services" izpilddirektors Teo Hnarakis.

Viņaprāt, vislielākie ieguvēji šajā situācijā būs "lielie zīmoli ar skaidri izstrādātu mārketingu un klientu izglītošanas stratēģiju, kas izmantos savu vārdu, lai iegūtu pārsvaru pār konkurentiem".

"Zīmoliem ir jārīkojas veikli, ja viņi vēlas iegūt kādu no šiem jaunajiem domēnu nosaukumiem, jo tas nav tik vienkārši kā piereģistrēt ".com" adresi. Tas ir sarežģīts uzdevums, kas ir jāapsver un kam nepieciešamas investīcijas," norāda eksperts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits