Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Mediji kritiski par Putina lēmumu likvidēt RIA Novosti

Krievijas un rietumvalstu izdevumi kritiski uzlūko Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmumu likvidēt pazīstamo ziņu aģentūru RIA Novosti, lai tās vietā izveidotu jaunu mediju Rossija segodņa, kura uzdevums būs "Krievijas valsts politikas un sabiedriskās dzīves atspoguļošana ārvalstīs".

Daudzuprāt, Putins vēlas izveidot Kremļa "ideoloģisko ruporu", kura uzdevums būs dot pretsparu Rietumu medijiem, kas, kā uzskata Krievijas politiskā elite, valsti ataino tikai maksimāli negatīvā gaismā.

Krievijas laikraksts Ņezavisimaja gazeta uzskata, ka Putins ar Rossija segodņa izveidi "konsolidēs konservatīvos vēlētājus ap viņu pamatvērtībām". Tādēļ esot saprotams Kremļa lēmums par jaunā medija vadītāju iecelt pazīstamo prokremlisko televīzijas žurnālistu Dmitriju Kiseļovu, kurš esot zināms kā "galēji konservatīvu" ideju piekritējs.

Savukārt izdevums Novije izvestija rakstā Placdarms propagandistiem un aģitatoriem vēsta, ka viena no versijām, kādēļ tika nolemts likvidēt RIA Novosti, ir valdības nevēlēšanās "tērēties žurnālistiskajai daiļradei, apmierinoties tikai ar tēriņiem propagandai".

Moskovskij komsomoļec izsaka minējumu, ka jaunā medija vadīšana nav uzticēta RIA Novosti vadītājai Svetlanai Miroņukai, kura savus pienākumus veic kopš 2003.gada, jo viņa Kremļa aprindās vairs neesot "savējā". Viņa esot samērā liberāla iepretim Kiseļovam, kas spēšot prasmīgāk ievērot V. Putina pašreizējās ideoloģiskās nostādnes.

Amerikāņu laikraksts The New York Times uzskata, ka Krievijas valdība ir slēgusi ziņu aģentūru, ko daudzi cienīja par "profesionālu un gandrīz neatkarīgu notikumu atspoguļošanu".

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis dekrētu par vienas no lielākajām Krievijas ziņu aģentūras RIA Novosti likvidēšanu.

Visu rakstu lasiet laikrakstā Diena trešdien, 11.decembrī!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits