Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Medijs: Alkohols varētu palielināt Dombrovska izredzes uz EK prezidenta krēslu

Vācija neapstiprina baumas par kancleres Angelas Merkeles it kā solīto atbalstu virzībā uz Eiropas Komisijas prezidenta amatu kā galvenajam konservatīvā bloka kandidātam bijušajam Luksemburgas premjeram un bijušajam eirogrupas (eirozonas valstu finanšu ministru padomes vadītāju) vadītājam Žanam Klodam Junkeram.

Šīs runas izskan vienlaikus ar plaši aprunātām bažām par Junkera kāri uz alkoholu, vēsta portāls The Irish Times.

Eiropas Tautas partija (European Peoples Party, EPP) plānojusi 7.martā Dublinā izraudzīties vienu no pašlaik četriem kandidātiem uz augsto amatu, kuru vidū ir Junkers, Latvijas ekspremjers Valdis Dombrovskis, kā arī Somijas premjers Jirki Katainens (Jyrki Katainen) un pašreizējais iekšējā tirgus komisārs Mišels Barnjē (Michel Barnier)Vienotībai līdz februāra vidum Dombrovska kandidatūra jāizvirza Eiropas Tautas partijai (Eupopean Peoples party, EPP), kuras sastāvā tā ietilpst.  EPP virzītajam kandidātam uz šo amatu ir lielākas izredzes tikt ievēlētam.

Šīs nedēļas sākumā Vācijā izplatījušās baumas, ka Merkele personīgi sazinājusies ar Junkeru, lai apsolītu atbalstu ceļā uz augsto amatu. Merkeles pārstāvis atturējies to komentēt un noraidījis arī izteiktos minējumus, ka Merkele neatbalstīšot viņa kandidatūru.

Neilgi pēc tam, kad Der Spiegel Vācijā izplatīja vēsti par Merkeles zvanu Junkeram, Briselē izplatījās dažādas runas par Junkera izredzēm un izšķirīgo Merkeles atbalstu viņa kandidatūras virzīšanai uz EK prezidenta amatu, piesaucot Eiropas institūciju bažas par viņa aizraušanos ar grādīgajām dzirām, raksta The Irish Times. Dekādēm ilgi runas par viņa problēmām ar alkoholu bijušas "atklāts noslēpums", taču kļuvušas skaļākas, kopš viņš pērn janvārī atstāja eirogrupas vadītāja krēslu.

Pirmais šo tēmu publiski piesaucis Nīderlandes finanšu ministrs un tagadējais eiro grupas (eiro zonas valstu finanšu ministru grupas) vadītājs Jerūns Dijselblūms (Jeroen Dijsselbloem), kurš kādā Nīderlandes televīzijā atzinis, ka viņa vadībā eirogrupas sanāksmju gaisotne ir mainījusies. Lai gan arī pirms tam sanāksmju telpās smēķēšana un alkohols, protams, nekad nav bijuši atļauti, Junkers to ne vienmēr ņēmis vērā.

Savukārt kāds Luksemburgas laikraksts, ko citējis arī Der Spiegel, nepārprotami vēstījis, ka "Junkeram nav problēmu ar alkoholu, bet bez alkohola".

Pats Junkers runas par viņa alkohola lietošanas paradumiem un veselības stāvokli noraidījis.

"Domāju, ka esmu piemērots Eiropas Komisijas prezidenta amatam," viņš pirmdien izteicies Der Spiegel, un norādījis, ka gatavs to apliecināt pārbaudēs.

"Es priecātos atbildēt uz jautājumiem par politiku," paudis Junkers," "nevis par problēmām ar alkoholu, kuru man nav".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņe...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits