Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Medvedevs: krīzes laikā mums jābūt laipnākiem pret Baltijas valstīm

Dialogs būtu vislabākā pozīcija sadarbībā ar Baltijas valstīm, tā norādīja Krievijas Federācijas prezidents Dmitrijs Medvedevs, atbildot uz _Lietuvas rytas _uzdoto jautājumu, kā viņš saredz turpmāko attiecību attīstību Baltijas valstu vidū. Atbildot uz žurnālistu jautājumiem Maskavā notiekošajā Eiropas un Āzijas mediju forumā, viņš atzina, ka līdzšinējā attiecību noskaņa nav bijusi pārāk laba.

D. Medvedevs klāstīja, ka Krievija gribētu, lai attiecības ar Baltijas valstīm būtu labākas, un tādas tās kļūtu ne tikai uz papīra, dokumentos nostiprināta, bet arī reālajā dzīvē, piemēram, apmainoties gan ar precēm, aktivizējot tūrismu, runātu augsta līmeņa delegāciju līmenī. “Šobrīd visiem ir smags ekonomiskais laiks, Baltijas valstis ir cietušas jo sāpīgi no šīs krīzes, to būtu jāņem vērā, mums būtu jābūt laipnākiem, ja pie mums vēršas pēc kādu produktu iepirkšanas,’’ norādīja Krievijas prezidents.

Aizvadītajā laikā šīs attiecības nav bijušas pārāk labas, atzina D.Medvedevs, bet ir jāpiemirst to, kas bijis un jāsāk skatīties nākotnē. Šobrīd šī situāciju varētu raksturot kā savstarpējas sadarbības, saskarsmes punktu meklējumiem, un atrodot svarīgāko, kas mūsu valstis apvieno, tas arī būtu pamats auglīgām sarunām, teica D. Medvedevs.

Viņš tomēr diezgan skaidri norādīja, ka vēstures jautājumu ’uzlaušana’ un tās pārskatīšana esot bīstama lieta un labām savstarpējām attiecībām nelīdzēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits