Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Mērdoka kompānija atsakās no ieceres iegādāties britu televīziju

Britu sabiedrības un politiķu spiediens panāca savu - mediju magnātam Rūpertam Mērdokam piederošais uzņēmums News Corporation trešdien oficiāli atteicās no plāna iegādāties televīzijas kanāla BSkyB kontrolpaketi, ziņo BBC. Paziņojums nāca laikā, kad Lielbritānijas parlaments gatavojās balsot par aicinājumu R.

Mērdokam atteikties no ieceres, jo valsts lielākās partijas retā vienprātībā uzskatīja, ka News Corporation nav morālu tiesību veikt darījumu. Uzņēmums ir iesaistīts izmeklēšanā, kas saistīts ar terora aktu un kriminālnoziegumu upuru tuvinieku, kā arī slavenību un karā kritušo ģimeņu telefonu uzlaušanu, ko savulaik veica kompānijai piederošais tabloīds News of the World, kas nu jau ir slēgts.

«Mēs ticējām, ka no News Corporation piedāvātās BSkyB iegādes būtu ieguvuši abi uzņēmumi, bet kļuva skaidrs, ka ir sarežģīti virzīties uz priekšu šādos apstākļos,» teikts uzņēmuma paziņojumā. «News Corporation joprojām ir uzticams ilgtermiņa BSkyB akciju turētājs. Mēs esam lepni par televīzijas sasniegumiem un mūsu ieguldījumu tajos.»

Uzņēmuma soli atzinīgi novērtēja Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons. «News Corporation ir jāizstrebj līdz šim ievārītais un jāievieš kārtība pašu mājās,» teikts Dauningstrītas paziņojumā. Premjeram pievienojās arī viņa sīvākais konkurents opozīcijā esošās Leiboristu partijas līderis Eds Milibends, kurš uzskata, ka R. Mērdoka kompānijas lēmums atteikties no televīzijas iegādes ir «uzvara šīs valsts iedzīvotājiem, kurus šokēja telefonu uzlaušanas skandāls». «Neviens šajā valstī nedrīkst bezatbildīgi izmantot varu,» E. Milibendu citē Reuters.

Mediju biznesa analītiķi uzskata, ka notikušais ir pamatīgs apkaunojums R. Mērdoka mediju impērijai, jo BSkyB iegāde bija pašlaik apjomīgākā plānotā News Corporation investīcija un viens no lielākajiem darījumiem, kādā uzņēmums jebkad bija iesaistījies. Par 61% televīzijas akciju iegādi News Corporation būtu šķīries no 8 miljardiem mārciņu (6,32 miljardi latu).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits