Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

NATO komandieris satraukts par bojā gājušo Afganistānas militārpersonu un policistu skaitu

Vardarbībā bojāgājušo Afganistānas militārpersonu un policistu skaits rada satraukumu, otrdien intervijā laikrakstam The Guardian norāda NATO komandieris Afganistānā ASV ģenerālis Džozefs Danfords.

Pēc viņa teiktā, Afganistānas drošības spēkiem rietumvalstu atbalsts varētu būt nepieciešams vēl piecus gadus, lai tie varētu pilnībā pārņemt atbildību par drošības situāciju kara izpostītajā valstī. "Es to uzskatu par nopietnu [problēmu], un tādās domās ir arī visi komandieri," uzsver Danfords, norādot, ka nereti nedēļā dzīvību zaudē pat simts Afganistānas likumsargu un militārpersonu. "Es neuzskatu, ka šāds bojāgājušo skaits būtu ilgtspējīgs."

Ģenerālis norāda - tikai pēc kāda laika būs iespējams izvērtēt, vai bija pareizi, ka NATO spēki jūnijā no kaujas operācijām pārgāja uz "apmācīšanas, konsultāciju un palīdzību" misijām.

ASV prezidents Baraks Obama solījis, ka afgāņi līdz 2014.gada nogalei pilnībā pārņems atbildību par drošības situāciju savā valstī, lai gan daļa NATO karavīru paliks Afganistānā, lai apmācītu savus kolēģus. Danfords gan prognozē, ka starptautisko karavīru klātbūtne Afganistānā varētu būt nepieciešama līdz pat 2018.gadam.

Laikā, kad NATO spēku operācijas tiek samazinātas, pret Afganistānas 350 000 cilvēku lielajiem drošības spēkiem aizvien biežāk tiek vērsti uzbrukumi, un kopš 2011.gada vardarbībā bojāgājušo policistu un militārpersonu skaits pieaudzis par 15% līdz 20%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits