Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

NATO pauž bažas par Krievijas pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmu piegādi Turcijai

NATO piektdien pauda bažas par to, ka Turcija saņēmusi pirmās Krievijas pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmas S-400. Alianse vairākkārt ir brīdinājusi Turciju, ka Krievijas sistēma nav savietojama ar NATO bruņojuma sistēmām, jo īpaši ASV iznīcinātajiem F-35.

"Mēs bažījamies par iespējamām sekām Turcijas lēmumam iegādāties sistēmu S-400," ziņu aģentūrai AFP atzinusi kāda NATO amatpersona.

"Mūsu bruņoto spēku savstarpējo spēju savienojamība ir NATO operāciju un misiju pamats," piebildusi amatpersona.

Turcijas Aizsardzības ministrija piektdien paziņoja, ka S-400 "pirmā aprīkojuma grupa" nogādāta gaisa spēku bāzē netālu no Ankaras.

ASV paudušas bažas, ka Krievijas rīcībā varētu nonākt sensitīva informācija par jaunās paaudzes daudzfunkcionālo maskēšanās iznīcinātāju F-35, ja Turcija integrēs S-400 savos aizsardzības spēkos.

Iepriekš ASV deva Turcijai laiku līdz 31.jūlijam atcelt S-400 iepirkumu, pretējā gadījumā draudot ar sankcijām, kā arī brīdinājušas par izslēgšanu no iznīcinātāju F-35 programmas, ja tiks izpildīta vienošanās ar Krieviju. Turcija vēlas iegādāties 100 iznīcinātājus F-35.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans ir atteicies atkāpties no darījuma ar Krieviju un paudis pārliecību, ka ASV sankcijas netiks vērstas pret sabiedroto valsti.

Sankcijas būtu jauns zemākais punkts abu NATO sabiedroto attiecībās, kas pēdējā laikā kļūst arvien saspīlētākas. Pērn ASV noteica sankcijas pret Turciju saistībā ar amerikāņu garīdznieka aizturēšanu, kā rezultātā saruka Turcijas valūtas vērtība.

 

Top komentāri

Tas ir precedents
T
Ne tikai Kims, arī Erdogans, nemaz nerunājot par Putinu, visas pasaules priekšā nu ir parādījuši, ka ne visas valstis ir ASV vasaļi un kungam roku nebučos. Joks būs tad, kad turki arī no amerikāniem nopirks raķetes un amerikāņi tās viņiem pārdos.
Uldis
U
NATO Jūs esat Teroristu organizācija kura Lībijā ,Serbijā veica noziedzību pret cilvēci !!!
NATO NOZIEGUMI
N
Nato savas bažas atstājiet pie Rinkēviča !!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits