Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Neglītā pīlēna triumfs

47 gadus vecā skotu bezdarbniece Sūzana Boila izraisījusi lielāko sensāciju internetā, pārsteigdama visus ar savu neticami skaisto balsi. Tagad viņai jāmācās sadzīvot ar slavu un milzīgo preses uzmanību

Vēl pirms pāris nedēļām Sūzana Boila bija nevienam nezināma vecmeita, kas dzīvoja kopā ar kaķi un dažkārt mēdza aizstaigāt uz vietējo krodziņu, lai uzdziedātu karaoki. Tagad viņas māju necilā Skotijas ciemā apsēduši žurnālisti no visām pasaules malām, jo 47 gadus vecā bezdarbniece kļuvusi par pasaules mēroga slavenību. Viņas uzstāšanās videoieraksts internetā ir populārāks par Britnijas Spīrsas un Madonnas videoklipiem.

Brīnumainās pārvērtības

Boilas neticamās pārvērtības no neglītā pīlēna par kritiķu cildinātu lakstīgalu izraisīja viena vienīga uzstāšanās britu televīzijas talantu konkursā Britain"s Got Talent (tas ir līdzīgs TV šovam Latvijas zelta talanti, ko pašlaik demonstrē telekanāls LNT). Kad uz skatuves parādījās necila izskata kundzīte zeltītā kleitā, nekas neliecināja, ka viņa varētu kļūt par žūrijas mīluli. Boila paziņoja, ka viņas sapnis ir kļūt par profesionālu dziedātāju. Lielākā daļa skatītāju klusībā domāja, ka tūlīt pieredzēs milzīgu izgāšanos, jo ko gan citu var gaidīt no šīs jocīgās sievietes.

Reti kurš šaubījās, ka bargais žūrijas loceklis Saimons Kauels pēc Boilas dziesmas noklausīšanās noliks viņu pie vietas ar kādu indīgu komentāru. "Es redzēju, ka cilvēki smejas, un zināju, ka viņi smejas par mani. Taču es nodomāju, ka viņi apklusīs, kad dzirdēs mani dziedam," Boila vēlāk atcerējās intervijā laikrakstam The Sunday Times.

Un tad Boila sāka dziedāt. Viņa bija izvēlējusies dziesmu I Dreamed a Dream no mūzikla Nožēlojamie un izpildīja to ar neapšaubāmu talantu un milzīgu iedvesmu. Boila vēl nebija tikusi līdz pirmā pantiņa beigām, kad zāli pāršalca ovāciju vētra un žūrijas locekļi palika ar izbrīnā pavērtu muti. Žūrijas loceklis Pīrss Morgans pēc Boilas priekšnesuma paziņoja, ka tas bijis lielākais pārsteigums viņa karjerā. Pat ciniskais Kauels, kurš novedis līdz asarām ne vienu vien dziedātāju konkursa Amerikāņu elks dalībnieku, šoreiz bija manāmi aizkustināts. Žūrija vienbalsīgi nolēma, ka Boila ir iekļuvusi konkursa nākamajā kārtā un varēs turpināt līdzdalību šovā.

Interneta zvaigzne

"Dziedošās vecmeitas" slava internetā izplatījās zibens ātrumā. Viņas priekšnesums interneta vietnē YouTube (www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY) un citās interneta lapās skatīts jau vairāk nekā 100 miljonu reižu. Eksperti prognozē, ka tas kļūs par visu laiku populārāko videoklipu internetā. Boila ir ļoti izbrīnīta par šādu notikumu pavērsienu, jo viņai pašai nav datora un viņa nekad nebija dzirdējusi par YouTube. Taču tieši internets padarījis necilo amatieri par slavenu dziedātāju, kurai tagad ir miljoniem fanu visās pasaules malās. "Kad savu karjeru sāka The Beatles, toreiz vēl nebija interneta, tādēļ viņiem nācās gaidīt nedaudz ilgāk, lai kļūtu par zvaigznēm," joko Sūzanas brālis Džons Boils.

Sūzanas ciemā visi ir pārsteigti par viņas pēkšņo slavu, bet uzskata, ka viņa to ir pelnījusi. Sūzana augusi daudzbērnu ģimenē un vienmēr dzīvojusi ļoti pieticīgi. Viņa sapņoja par dziedātājas karjeru, bet līdz šim viņas talantu varēja novērtēt tikai vietējā kroga apmeklētāji, kuriem viņa izpildīja Selīnas Dionas dziesmu My Heart Will Go On un citus hitus. Sūzana nestrādāja algotu darbu, bet aprūpēja savu māti, kura pirms pāris gadiem nomira 91 gada vecumā.

Pēc mātes nāves vienīgais Sūzanas kompanjons bija kaķis. Šķita, ka sapnis par dziedāšanu uz skatuves ir sen izsapņots, tomēr Sūzana saņēma drosmi un pieteicās TV talantu konkursā. "Es to darīju nelaiķes mātes dēļ. Es gribēju pierādīt, ka varu kaut ko sasniegt savā dzīvē," aģentūrai AP stāsta Boila.

Miljonu vilinājums

Acīmredzot viņai izdevies uztaustīt kādu stīgu sabiedrības noskaņojumā, jo šajos laikos daudzi ir noilgojušies pēc kāda iedvesmojoša stāsta. "Mums ir apnicis, ka televīzijā redzamas tikai 23 gadus vecas modeles, kas mēģina dziedāt. Sūzana ir 47 gadus veca vecmeita, kurai ir Dieva dota balss," secina vietējais iedzīvotājs Maikls Nikolsons. Britu laikraksts The Times spriež, ka Boila palīdzējusi izgaismot atšķirību starp "īstiem cilvēkiem" un "mākslīgiem tēliem", kas galvenokārt redzami TV ekrānā.

Līdzīgu ceļu pirms pāris gadiem nogāja Pols Potss, kurš uzvarēja pirmajā Britain"s Got Talent konkursā. Ārēji necilais mobilo tālruņu tirgotājs apbūra visus ar savu brīnišķīgo balsi, uzdrošinājies izpildīt āriju no Pučīni operas Turandota. Pēc šova Potss kļuva par mūzikas zvaigzni, un viņa albums ar klasisku un modernu dziesmu kaverversijām pārdots vairāk nekā četros miljonos eksemplāru. Lielbritānijā līdz šim nopirkti 680 000 diska eksemplāru, bet Vācijā — pat vairāk nekā miljons.

Uz tādiem panākumiem cer arī Boila, kurai visi paredz uzvaru šovā un veiksmīgu dziedātājas karjeru. Mūzikas industrijas eksperti spriež, ka skotu bezdarbniece drīzumā varēs pelnīt miljonus ar mūzikas albumu un pasaules turneju. Tas varētu uzlabot arī Boilas privāto dzīvi, jo viņa atzinusies, ka esot īsta vecmeita, kas nekad nav pat skūpstījusies. Sūzana joko, ka varētu sarunāt randiņu ar žūrijas locekli Morganu, kurš esot izskatīgāks nekā Kauels. Bijušais žurnālists Morgans nav uz mutes kritis un nekavējoties piedāvāja Boilai darījumu: "Apsoli man dziedāt un atvēli pusi peļņas no gaidāmā albuma tirdzniecības, un es būšu tavs."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI UN SKATIES VĒL

Noklausies Sūzanas Boilas uzstāšanos

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits