Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Neskaitāmos skandālos iepītais Fords neatkāpjas

Aizvadītajās nedēļās vai ik dienu atklātībā nāca jauni atklājumi par Toronto mēra dzīvi ārpus darba. Piemēram, Fords atzinās, ka, esot mēra amatā, ir iegādājies narkotikas un sēdies pie automašīnas stūres pēc alkohola lietošanas. Viņam arī ir nācies skaidroties par apsūdzībām draudu izteikšanā padotajiem, par iespējamiem rasistiskiem izteikumiem, eskortpakalpojumu izmantošanu un par romānu ar prostitūtu.
Kanādas lielākās pilsētas Toronto skandalozais mērs Roberts Fords ir kā kaķis ar daudzām dzīvībām. Pēdējās nedēļās atklātībā nākušas neskaitāmas mēra hedoniskā dzīvesveida detaļas, bet šonedēļ Toronto domes deputāti ierobežoja viņa pilnvaras. Līdzīgos gadījumos tas nozīmētu politiķa "nāvi", bet Fordam ne pārāk interesē, ko par viņu domā apkārtējie, tādēļ viņš negrasās atstāt politiku. Vēl vairāk - viņš lūkojas uz augstākiem politiskajiem mērķiem un gatavojas kandidēt uz Kanādas premjerministra amatu.

Fords no kolēģiem Toronto mērijā pēdējā mēneša laikā regulāri saņēma aicinājumus nolikt pilnvaras. Pirmie aicinājumi izskanēja pirms nepilna mēneša, kad pilsētas vadītājs publiski atzinās, ka ir lietojis kreku jeb smēķējamo kokaīnu. Tas notika pēc tam, kad Toronto policija bija paziņojusi, ka likumsargu rokās ir nonācis videomateriāls, kurā redzams, kā Fords smēķē kreku.

Runas par politiķa aizraušanos ar aizliegtām vielām bija izskanējušas jau agrāk, bet šī gada maijā Kanādas lasītākā avīze The Toronto Star un Ziemeļamerikā populārais bulvārziņu portāls Gawker vēstīja, ka tiem ir bijusi iespēja redzēt video, kurā Fords uzņemts smagā alkohola reibumā smēķējam kreku. Toreiz mērs noliedza video esamību un to, ka ir lietojis narkotikas.

Pagājušajā nedēļā šokējoša izvērsās preses konference, kurā Fords noraidīja kādas bijušās darbinieces apsūdzības, ka mērs viņai esot piedāvājis nodarboties ar orālo seksu. Televīzijas tiešraides laikā viņš izrunājās, ka sieva pietiekami apmierinot viņa seksuālās vēlmes. "Es tai sievietei nekad neko tādu nepiedāvāju. Esmu laimīgi precējies, mājās varu dabūt pietiekami daudz [orālā seksa]," sacīja mērs.

Pēc dažām stundām norisinājās vēl viena preses konference, kurā Fords, klātesot dzīvesbiedrei Renātai, atvainojās par iepriekš publiski izteiktajām jēlībām.

Visu Ulda Ķezbera rakstu "Kritiķi nespēj apturēt Toronto mēru" lasiet trešdienas, 20.novembra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits