Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Nespēj atrast, kur apglabāt mirušo Bostonas spridzinātāju

Policijas pakaļdzīšanās laikā nāvējoši ievainotā Bostonas terora akta rīkotāja Tamerlana Carnajeva mirstīgās atliekas joprojām atrodas morgā, jo vairākas Masačūsetsas štata kapsētas nav piekritušas piedāvājumam apglabāt līķi, vēsta Reuters.

Savukārt pie morga, kur atrodas T. Carnajeva atliekas, jau vairākas dienas pulcējas protestētāji, kuri aicina nepieļaut terorista apglabāšanu Savienoto Valstu teritorijā. Morga vadība, kas izmisīgi turpina meklēt, kur varētu apglabāt čečenu izcelsmes vīrieti, vērsusies pēc palīdzības pie Masačūsetsas štata gubernatora Devāla Patrika, bet viņš paziņojis, ka negrasās iesaistīties neērtās situācijas risināšanā.

Risinājums varētu būt līķa kremēšana, kā tas notika ar Oklahomasitijas spridzinātāja Timotija Makveja līķi pēc nāvessoda izpildīšanas. Tomēr T. Carnajeva gadījumā tas nav iespējams, jo viņš ir musulmanis, bet islāma paražas neatļauj nelaiķa sadedzināšanu.

«Šī ir bezprecedenta situācija. Galvenais šķērslis ir tas, ka nav nekādu likumīgu veidu, kā piespiest kapsētas atļaut T. Carnajeva apbedīšanu,» apgalvo Masačūsetsas Izvadītāju asociācijas pārstāvis Deivids Volkinšovs. Viņš stāsta, ka Masačūsetsas štata pārvaldībā nav nevienas kapsētas, bet federālās valdības pārziņā ir tikai kapsētas kara veterāniem.

T. Carnajeva apbedīšanas pretinieki uzskata, ka viņa mirstīgās atliekas nepieciešams nogādāt senču zemē Krievijā. ASV Valsts departaments apgalvo, ka Krievijas varasiestādes līdz šim nav mēģinājušas saskaņot mirstīgo atlieku pārvešanu.

Republikāņu partijas politiķis Gabriels Gomess uzskata, ka T. Carnajeva līķi varētu nolaist okeāna dzelmē, līdzīgi kā tika izdarīts ar pasaulē visvairāk meklētā terorista Osamas bin Ladena mirstīgajām atliekām pēc tam, kad viņu 2011. gadā nogalināja ASV īpašo uzdevumu vienība.

26 gadus vecais T. Carnajevs tika nogalināts apšaudē ar policiju četras dienas pēc 15. aprīļa Bostonas terora akta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits