Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Netanjahu: Izraēla rēķinās ar situācijas pasliktināšanos reģionā

Izraēla gatavojas iespējai, ka situācija reģionā var pasliktināties, trešdien paziņojis premjerministrs Benjamins Netanjahu, norādot, ka draudu skaits pakāpeniski pieaug.

Ar šādiem komentāriem Netanjahu nāca klajā, vērojot mācības, kurās simulēts ķīmisko ieroču uzbrukums vienam no Jeruzalemes rajoniem. Pirms tam vairāki Izraēlas ministri pauda bažas par Krievijas plānotajām pretgaisa aizsardzības raķešu piegādēm Sīrijas režīmam, kas jau divus gadus cīnās pret nemiernieku mēģinājumu gāzt prezidentu Bašaru al Asadu.

Izraēla strādā ar "apdomību un lielu atbildību", bet vienlaikus gatavojas tam, ka situācija reģionā var pasliktināties, norādīja Netanjahu. "Mēs paredzam pasliktināšanos," uzsvēra premjers, sīkāk nepaskaidrojot.

Radio iepriekš ziņoja, ka Netanjahu devis rīkojumu valdībai klusēt jautājumā par Krievijas raķešu piegādi Sīrijai, kuru pirms dienas asi nokritizēja divi augsta ranga valdības ministri, brīdinot, ka Izraēla nesēdēs rokas klēpī salikusi, ja jutīsies apdraudēta.

Izraēlas aizsardzības ministrs Moše Jalons otrdien izteicās, ka Izraēla zinās, ko darīt, ja Krievija piegādās raķetes Asadam. Izraēla šogad Sīrijā veikusi vairākus gaisa uzbrukumus, vēršoties pret konvojiem, kuros tiek transportēti ieroči Libānas šiītu kustībai Hizbollah. Krievija savukārt aizstāvējusi raķešu piegādāšanu Sīrijai, norādot, ka tas ir "stabilizējošs faktors", kura mērķis ir atturēt no ārvalstu intervences nemieru plosītajā valstī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits