Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ņevas ekspreša pasažierus nonāvēja neizturīgie krēsli, nevis sprādziens

Krievijas tiesu medicīnas ekspertu slēdziens par ātrvilciena Ņevas ekspresis katastrofu liecina, ka pasažieru nāvi izraisīja nevis sprādziena spēks, bet gan vilciena konstrukcijas nepilnības. Pēc sprādziena vilciena mašīnists sācis strauji bremzēt, bet pasažieru krēsli neizturēja lielo pārslodzi. Krēsli atrāvās no grīdas un izraisīja dzīvībai bīstamas traumas.


Krievijas amatpersonas vēsta, ka ērtie, no alumīnija izgatavotie krēsli ražoti kādā Vācijas uzņēmumā. Agrāk vilcienos tika izmantoti Krievijā ražotie krēsli, kas esot izturīgāki. 2007.gadā Ņevas ekspresis jau cieta katastrofā, bet toreiz visi pasažieri izdzīvoja. Šoreiz katastrofa nonāvēja 27 cilvēkus, vairāk nekā 90 tika ievainoti.


«Visi krēsli, izņemot dažus vagona sākumā, neizturēja triecienu, atrāvās no grīdas, lidoja pa salonu un kļuva par vienu no galvenajiem traumu un nāves iemesliem,» vēsta vilciena pasažieris Nikolajs Kovarskis. Gandrīz visi upuri, kas katastrofā cieta visvairāk, braukuši pēdējā vagonā. Tam visvairāk kaitēja straujā bremzēšana, kas notika, kad vilciens brauca ar ātrumu 190 km/h. Vietējie iedzīvotāji, kas pēc katastrofas ieradās notikuma vietā, žurnālistiem stāsta, ka viss vagona saturs (krēsli, bagāža un pasažieru ķermeņi) bija saspiests kaudzē vienā vagona galā.


Krievijas astrofiziķis Rafaels Aptekars, kurš brauca ar šo vilcienu, laikrakstam Novije Izvestija stāsta par vēl kādu vilciena konstrukcijas nepilnību. «Visos vagonos ir plaukti, kuros tiek saliktas pasažieru mantas. Pat elektrovilcienos šiem plauktiem ir norobežojums, bet lidmašīnās tie vispār ir slēgti. Šeit viss bija atvērts. Ārkārtas bremzēšanas laikā vilcienā, kas traucas ar ātrumu 200 km/h, šīs mantas pārvēršas par nevadāmiem šāviņiem. Viens tāds šāviņš man salauza kāju. Ja būtu trāpījis pa galvu, es ar jums šeit nerunātu.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits