Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Ņujorkā aizturēts Al Qaeda simpatizējošs amerikānis, kuru apsūdz sprādzienu plānošanā

ASV Ņujorkas pilsētā ir aizturēts starptautiskajam teroristu tīklam Al Qaeda simpatizējošs amerikānis, kurš tiek apsūdzēts sprādzienu plānošanā pret policijas automašīnām, pasta nodaļām un citiem mērķiem Ņujorkā ar mērķi nogalināt valdības darbiniekus un ASV atgriezušos karavīrus, svētdien paziņoja Ņujorkas mērs Maikls Blūmbergs un Ņujorkas policija.

Aizturētais 27 gadus vecais Hosē Pimentels ir dzimis Dominikanas Republikā, ieguvis ASV pilsonību un pārgājis islāmā. Viņš ieguvis zināšanas par spridzekļu izgatavošanu no interneta žurnāla, kuru publicēja radikālais garīdznieks Anvars al Avlaki, kas septembrī tika nogalināts ASV bezpilota lidmašīnas uzbrukumā Jemenā.

Pimentels darbojās vienatnē un nebija saistīts ar ārzemju teroristu organizācijām, sacīja Blūmbergs.

Lai gan Pimentels nebija saistīts ar nevienu organizāciju, viņš simpatizēja Avlaki, sacīja Ņujorkas policijas komisārs Reimonds Kellijs.

Pimentels, dzīvojot Ņujorkas štata Skenektadi pilsētā, bija stāstījis par saviem nodomiem nogalināt ASV karavīrus, kas atgriezušies dzimtenē no Irākas un Afganistānas. Viņš arī sacījis, ka grib mainīt vārdu un saukties par Osamu Huseinu, lai godinātu savus varoņus Osamu bin Ladenu un Sadamu Huseinu.

Pimentelam, kurš tika novērots kopš 2009.gada maija, ir izvirzītas trīs apsūdzības terorisma noziegumos un divas citos noziegumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits