Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ņujorkā nograndis sprādziens; vismaz 29 cilvēki ievainoti (papildināts 8:06)

Vismaz 29 cilvēki guvuši ievainojumus sprādzienā, kas nograndis Ņujorkā, Čelsijas rajonā, vēsta ārvalstu mediji. No ievainotajiem vismaz 24 ir nogādāti slimnīcās, bet par laimi neviens no cietušajiem nav ievainots tik smagi, lai dzīvībai draudētu briesmas, taču dažiem traumas ir nopietnas, preses pārstāvjiem paziņojis Ņujorkas ugunsdzēsības komisārs.

Glābēji ātri secināja, ka sprādziens, kas nogranda samērā blīvi apdzivotā rajonā, kur atrodas daudz restorānu, mākslas galeriju un dzīvojamo namu, nebija gāzes noplūdes rezultāts. Arī pilsētas mērs Bils de Blasio uzskata, ka sprādziens nebija nelaimes gadījums, bet veikts ar nodomu, taču pašlaik varasiestāžu rīcībā nav informācijas, kurš un kāpēc to varētu būt sarīkojis, ziņo CNN. Šobrīd pierādījumu trūkuma dēļ notikušais arī netiek saistīts ar kādu no teroristu organizācijām. "Mēs pašlaik neredzam saistību ar teroristiem," pauda mērs, taču atzina, ka vēl ir pāragri izdarīt secinājumus.Neoficiāla aculiecinieku informācija vēsta, ka spridzeklis bija ievietots atkritumu tvertnē. Eksplozijas rezultātā tuvākajām ēkām izbiruši logi. Glābēji pārbauda, vai namiem sprādziena rezultātā nav nodarīti strukturāli bojājumi. Vienlaikus arī tiek aicināti atsaukties visi, kas redzēja notikušo un var atbildīgajiem dienestiem palīdzēt ar vērtīgu informāciju.Tikmēr likumsargi, pārmeklējot aizdomīgas vietas tuvākajos kvartālos, atraduši, iespējams, otru spridzekli.

Stingrāki drošības pasākumi pēc incidenta noteikti visā Ņujorkā.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits