Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - ES novērotāji ierodas buferzonā pie Dienvidosetijas

Pirmie Eiropas Savienības novērotāji šodien ieradās buferzonā pie Dienvidosetijas un oficiāli sāka savu misiju Gruzijā. Tas nozīmē, ka Krievijas karaspēkam līdz 10.oktobrim jāpamet Gruzijas teritorija ārpus abām separātiskajām republikām. Armijas atkāpšanās uzraudzīšana būs viens no novērotāju galvenajiem uzdevumiem, ziņo Reuters. Viņiem jākoordinē Krievijas karavīru aiziešana un gruzīnu policistu atgriešanās buferzonā, lai nepieļautu savstarpējas provokācijas un jaunu konfliktu sākšanos.

ES misijas vadītājs Hansjergs Hābers šodien atklāja, ka pastāv domstarpības ar Krievijas armiju par to, kur novērotājiem būs atļauts darboties. Maskava otrdien sacīja, ka novērotāji nedrīkstēs iebraukt Krievijas spēku izveidotajās buferjoslās ap Abhāziju un Dienvidosetiju, un vakar ielaida tikai vienu patruļu, bet vairākas citas atraidīja.

«Krievijas armija teic, ka pastāv bažas par mūsu drošību. No mūsu viedokļa, mūsu drošība ir mūsu pašu ziņā un mēs runāsim ar viņiem, lai novērstu pārpratumus, kas varētu pastāvēt par mūsu vienošanos,» H.Hāberu citē LETA. Novērotāji nav apbruņoti, taču viņu rīcībā nodoti vieglie bruņutransportieri, turklāt lielākajai daļai novērotāju ir pieredze policijas darbā vai bruņotajos spēkos.

(papildināts viss teksts) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits