Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Papildināta: Kadafi Nigērā nav ieradies, no Lībijas, iespējams, izved zelta stieņus

Lībijas diktators Muamars Kadafi nav atradies automašīnu kolonnā, kas pirmdien šķērsoja Lībijas un Nigēras robežu, otrdien paziņoja Nigēras ārlietu ministrs Mohameds Bazums.

"Tā nav patiesība, tur nebija Kadafi un es nedomāju, ka kolonnas lielums nebija tāds, kādu tai piedēvē," Bazuns sacīja aģentūrai AFP telefonintervijā no Alžīras, kur viņš pašlaik atrodas.

Plašsaziņas līdzekļi otrdienas naktī vēstīja, ka Nigērā ir iebraukusi Lībijas bruņumašīnu kolonna. Ir izteikti pieņēmumi, ka M. Kadafi un viņa dēls Saifs al Islāms dodas ar šo kolonnu uz Nigēras kaimiņvalsti Burkinafaso, kura piedāvājusi M. Kadafi un viņa ģimenei politisko patvērumu.

Aculiecinieki stāstīja, ka šajā kolonnā ir vairāki desmiti militāru un civilu automašīnu un to pavada tuaregu cilšu kaujinieki.

Tikmēr Lībijas Pagaidu Nacionālās padomes pārstāvji paziņojuši, ka pēc viņu rīcībā esošās informācijas, kolonnā atradušies valsti atstājošie M. Kadafi piekritēji, kuri izved uz Nigēru skaidru naudu un zeltu. Kā vēsta Reuters, arī nemiernieki atsaucas uz avotiem tuaregu vidū.

Atbilstoši nemiernieku informācijai, naktī uz otrdienu robežu ar Nigēru šķērsojusi desmit automašīnu karavāna. Transportlīdzekļos atradušās kastes ar dolāriem un eiro, kā arī zelta stieņi.

Paša M. Kadafi atrašanās vieta joprojām nav zināma. Lībijas jaunās varas iestādes uzskata, ka viņš atrodas kaut kur valsts dienvidos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits