Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

papildināta - Kokoiti slēdz robežu ar Gruziju cūku gripas un provokāciju dēļ

Dienvidosetijas prezidents Eduards Kokoiti 4.augustā paziņoja, ka naktī tiks slēgta robeža ar Gruziju, ziņo Interfaks.Pēc E.Kokoiti teiktā, iemesls esot Gruzijas provokācijas, ka arī risks, ka Dienvidosetijā tiks ievazāta tā saucamā cūku gripa (vīruss H1N1), ar kuru esot saslimuši Gruzijas iedzīvotāji. Robežu slēgs pusnaktī.

Jau rakstīts, ka Krievijas robežsargiem un militārpersonām Dienvidosetijā noteikta paaugstināta kaujas gatavība, jo reģionā esot satraucoša situācija. Tā šodien paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija (AM).
Maskavu satrauc, ka apšaudes uz Gruzijas un Dienvidosetijas robežas varot pāraugt lielākās sadursmēs, raksta portāls lenta.ru.

AM paziņojumā tiek arī norādīts, ka «gruzīnu provokācijas pērnā gada augusta notikumu gadadienas priekšvakarā netiek pārtrauktas».

Diena jau rakstīja, pirms gada 8.augustā sākās Krievijas un Gruzijas militārā sadursme. Gruzijas vadība pēc ilgstošām pierobežas zonas provokācijām toreiz izšķīrās par uzbrukumu Dienvidosetijas kaujiniekiem, savukārt Krievijas armijas bruņotās kolonnas ienāca Gruzijas teritorijā.

Krievijas ministrijas paziņojumā uzsvērts, ka AM sīki fiksējot visus paziņojumus, ko izsaka gan gruzīnu, gan dienvidosetīnu puse, «kas [paziņojumi – red.] tāpat kā iepriekš ir pretrunīgi un pilni savstarpēju apvainojumu».

Katru apšaudes gadījumu, pēc Krievijas AM teiktā, krievu un dienvidosetīnu pārstāvji izmeklējot «uz vietas».

Kopš jūlija beigām Dienvidosetija un Gruzija regulāri paziņo par provokācijām uz abu republiku robežas. Jau rakstīts, ka Dienvidosetija paziņoja – gruzīni šaujot ar mīnmetējiem un granātmetējiem. Savukārt Tbilisi Krieviju vaino Gruzijas teritorijas robežas pārvietošanā.

(papildināts ziņas sākums)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits