Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Londonā grautiņi turpinās jau trešo nakti pēc kārtas

Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā turpinās masu nemieri un grautiņi, kas sākās sestdienas, 6. augusta vakarā. Kā vēsta aģentūra Reuters, šoreiz sadursmes izcēlušās Haknijas dzelzceļa stacijas rajonā Londonas austrumos.

BBC News arī vēsta, ka aizvadītajā naktī līdzīgi nemieri tāpat uzliesmojuši arī vēl vismaz četrās citās Liebritānijas pilsētās – valsts otrajā lielākajā pilsētā Birmingemā, kur arestēti aptuveni 100 cilvēki, kā arī Liverpūlē, Mančestrā un Bristolē. Grautiņi visur notiek pēc līdzīga scenārija – jaunieši maskās dedzina automašīnas un atkritumu tvertnes, kā arī cenšas izlaupīt veikalus.

Atbilstoši televīzijas kanāla Sky News sniegtajai informācijai, Haknijas rajonā fiksēts liels skaits laupīšanas gadījumu – tāpat kā iepriekšējās grautiņu dienās gados jauni cilvēki turpina izlaupīt veikalus. Tāpat tiek ziņots par vairākām iznīcinātām automašīnām. Mazāku apmēru incidenti notiek arī vairākos citos Londonas rajonos.

Kārtējo nemieru dēļ Lielbritānijas iekšlietu ministre Terēza Meja (Theresa May) sasaukusi steidzamu valsts policijas vadības apspriedi. Tāpat pātraukuši atvaļinājumus un atgriezušies Lielbritānijā valsts premjerministrs Deivids Kemerons un Londonas mērs Boriss Džonsons.

Kā informē BBC News, cīņai ar nemieru Haknijā dalībniekiem nosūtīti astoņi autobusi ar policijas īpašo uzdevumu vienības kaujiniekiem, un rajonā ir koncentrēti aptuveni 200 policijas darbinieki bruņuvestēs, kaskas un ar vairogiem. Kopumā aizvadītajā naktī tikai Londonā nemieru novēršanā piedalījās ap 1700 policistu.

Nemieri Londonā sākās sestdienas, 6. augusta vakarā pēc tam, kad vairāki desmiti cilvēku ieradās pie Londonas Totehemas rajona policijas iecirkņa ēkas, prasot sniegt viņiem visu informāciju par 29 gadus vecā melnādainā vietējā iedzīvotāja Marka Dagana bojāejas apstākļiem. M. Dagans gāja bojā ceturtdien, 4. augustā, apšaudes ar policiju, kura centās viņu aizturēt, laikā. Drīz pēc tam rajonā sākās grautiņi. Tāpat tika ziņots par veikalu izlaupīšanas gadījumiem.

Svētdien, 7. augustā, grautiņi pārsviedās uz citiem Lielbritānijas galvaspilsētas rajoniem – galvenokārt Enfīldu un Brikstonu. Kopumā nemieros piedalījās vairāk nekā 500 cilvēku. Divās pirmajās nemieru dienās policija bija aizturējusi aptuveni 160 grautiņu dalībniekus. Sadursmju ar demonstrantiem laikā ievainojumus šajā laikā guvuši 35 policijas darbinieki. Par ievainotajiem protestētājiem nav precīzu ziņu, tomēr, kā aprēķinājusi britu prese, tādu vakar vakarā bija vismaz divdesmit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits