Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Papildināta: Nigērā ieradusies bruņumašīnu kolonna, kurā var atrasties Kadafi ar dēlu

Nigēras vidienes pilsētā Agadesā ir ieradusies liela bruņumašīnu kolonna no Lībijas, un šajā kolonnā var atrasties Lībijas diktators Muammars Kadafi ar savu dēlu Saifu al Islāmu, ziņoja britu raidsabiedrība BBC.

Kolonnā ir 200 līdz 250 militārās tehnikas vienību, un to pavada Nigēras bruņoto spēku eskorts.

Domājams, ka kolonna dodas no Nigēras uz kaimiņvalsti Burkinafaso, kura piedāvājusi M. Kadafi un viņa ģimenei politisko patvērumu.

Kopā ar militāro tehniku Nigērā ieradušies Lībijas armijas virsnieki no apakšvienībām, kas agrāk bija dislocētas Lībijas dienvidos. Ziņu avots gan izteica pieņēmumu, ka bruņumašīnas ieradušās Nigērā nevis no Lībijas, bet gan no Alžīrijas puses.

Tajā pašā laikā M. Kadafi oficiālais pārstāvis Musa Ibrahims naktī uz 6. septembri intervijā vienam no Sīrijas televīzijas kanāliem paziņoja, ka Džamahirijas līderis joprojām atrodas Lībijā, vēsta AFP. "Kadafi jūtas brīnišķīgi un nodarbojas ar Lībijas aizsardzības organizēšanu," izteicās M. Ibrahims. Pēc viņa vārdiem, arī M. Kadafi dēli tāpat atrodas Lībijā, viņiem ir svarīga loma cīņā ar nemierniekiem un "viņi ir gatavi upurēt sevi valsts labā". Pats Musa Ibrahims, domājams, atrodas Banivalidas pilsētā, kuru šobrīd aplenkuši nemiernieku spēki.

Ticamu ziņu par M. Kadafi atrašanās vietu nav kopš brīža, kad nemiernieki pārņēma savā kontrolē Lībijas galvaspilsētu Tripoli. Vēl vairākas dienas pēc Tripoles krišanas M. Kadafi piekritēji apgalvoja, ka Džamahirijas līderis paliek Lībijas galvaspilsētā. Pēc tam parādījās ziņas, ka M. Kadafi devies uz Banivalidu vai Sirti – pilsētām, kuras joprojām atrodas viņa piekritēju kontrolē.

Nav zināma arī divu M. Kadafi dēlu – Saifa al Islāma un Hamisa atrašanās vieta. Nemiernieki gan paziņoja, ka Hamiss Kadafi augusta beigās gājis bojā netālu no Banivalidas esošās Tarhunas pilsētas apkārtnē, tomēr nekādus pierādījumus šim apgalvojumam nespēja sniegt.

Divi citi M. Kadafi dēli – Muhamads un Hanibals, kā arī viņa meita Aiša un sieva Safija kopš 29. augusta atrodas Alžīrijas teritorijā. Pie tam Alžīrijas varas iestādes ir paziņojušas, ka M. Kadafi ģimenes locekļi plāno doties uz kādu citu valsti, neprecizējot, kad tas notiks un par kādu valsti ir runa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits