Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Poļitkovskas slepkava slēpjoties Rietumeiropā

Iespējamais krievu žurnālistes Annas Poļitkovskas slepkava Rustams Mahmudovs slēpjas kādā Rietumeiropas valstī, visdrīzāk — Beļģijā, otrdien atklāja vairāki ar izmeklēšanu saistīti cilvēki. Vispirms Prokuratūras izmeklēšanas komitejas vadītājs Aleksandrs Bastrikins kādā seminārā atklāja, ka «slepkava slēpjas Rietumeiropā, un mēs pat zinām valsti, kurā viņš atrodas», bet pēc dažām stundām žurnālistiem bija izdevies izdibināt kā A.

Bastrikina domāto cilvēku, tā viņa jauno dzīvesvietu. Tas jau izsaucis A.Poļitkovskas bijušās darbavietas, laikraksta _Novaja Gazeta _vadības dusmas un apņēmību noskaidrot informācijas noplūdes avotu.

Kā ziņo Interfax, slepkavas meklēšanā iesaistīts arī Interpols. «Lietas izmeklēšanas gaitā Krievijas Ģenerālprokuratūra vairākām Rietumeiropas valstīm, to vidū Beļģijai, Vācijai, Šveicei un Francijai nosūtīja oficiālus pieprasījumus pēc tiesiskās palīdzības, arī aizdomās turamo nopratināšanas,» aģentūrai pastāstīja kāds anonīms «tiesībsargājošo institūciju darbinieks». Cits viņa kolēģis neoficiālā sarunā ar žurnālistiem kā iespējamo R.Mahmudova atrašanās vietu minēja Beļģiju. Vēlāk starptautiskos slepkavas meklējumus apstiprināja arī Novaja Gazeta vadība. Avīzes redaktors Dmitrijs Muratovs gan izteica neapmierinātību ar ziņu nokļūšanu plašsaziņas līdzekļos. «Droši vien Mahmudovam ir internets un viņa vadītāji droši vien prot ar to rīkoties. Uzzinājuši šos jaunumus, viņi noteikti pamudinās viņu mainīt atrašanās vietu,» norādīja D.Muratovs.

Novaja Gazeta žurnālisti Annu Poļitkovsku pagaidām nenoskaidrots slepkava nogalināja 2006.gada 7.oktobrī viņas Maskavas dzīvokļa kāpņutelpā. Pagaidām saistībā ar lietu apsūdzības izvirzītas trim cilvēkiem, bet R.Mahmudovs izsludināts starptautiskā meklēšanā, kaut izmeklētāji oficiāli neatklāj viņa iespējamo saistību ar lietu.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits