Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

papildināta - Spēcīgajā zemestrīcē Indonēzijā upuru skaits var sasniegt vairākus tūkstošus

Ceturtdien turpinājās aktīvi glābšanas darbi Sumatras salā Indonēzijā, kuru trešdien satricināja 7,9 balles pēc Rihtera skalas spēcīga zemestrīce. Amatpersonas paziņojušas, ka pašreiz bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 770 cilvēkiem, taču to skaits var sasniegt vairākus tūkstošus. Vismaz 2400 cilvēki ir ievainoti, no tiem liela daļa guvuši smagus ievainojumus.

Rietumsumatras lielākajā pilsētā Padangā, kurā mitinās 900 000 iedzīvotāji, spēcīgajos grūdienos sagrautas simtiem ēku, ieskaitot skolas, lielveikalus, viesnīcas un biroju namus, pārrautas telefonu un elektrolīnijas, sabojāti ceļi, sagruvuši tilti un izcēlušies daudz ugunsgrēku. Satricinājumu brīžos iedzīvotāju vidū izcēlās liela panika.

Ceturtdien šo reģionu skāra vēl viena stipra zemestrīce, šoreiz pazemes grūdieni bija 7 balles stipri. 

Indonēzijas veselības ministrs Siti Fadillahs Supari sarunā ar žurnālistiem Džakartas lidostā sacīja, ka "upuru skaits varētu būt vairāki simti un tūkstoši". "Es domāju, ka būs vairāki tūkstoši, ja mēs pavērojam, cik plaši ir postījumi." Oficiālās amatpersonas lēš, ka sagrautas ir apmēram 500 ēkas.

Grūdieni bijuši jūtami plašā reģionā. Tiek ziņots, ka pat 440 km attālajā Singapūrā no debesskrāpjiem tikuši evakuēti cilvēki. Arī augstceltnes Malaizijas galvaspilsētā Kualalumpurā šūpojušās.

Klusā okeāna cunami brīdinājumu centrs steidza izplatīt trauksmi par iespējamu cunami, tomēr tas netika novērots un trauksme tika atcelta.

Zemestrīces epicentrs atradās netālu no Padangas pilsētas. Tas ir 600 km attālumā no vietas, kur atradās 2004.gada nogalē notikušās postošās zemestrīces epicentrs, kuras radītais postošais cunami nogalināja vairāk nekā 230 000 cilvēku.

Šī stiprā zemestrīce notikusi tikai nepilnu diennakti pēc tam, kad 8,3 balles stipri grūdieni Klusajā okeānā radīja spēcīgus cunami viļņus, kas nodarīja ievērojamus postījumus Samoa, Amerikāņu Samoa un Tongā.

(papildināts ar jaunākajiem datiem par bojāgājušajiem un cietušajiem)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

uzziņai


UZZIŅA - Postošākās nelaimes Indonēzijā kopš 2004.gada


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits