Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

papildināts (12:24) - Doņeckas un Luhanskas lidostās noris sīvas kaujas

Ukrainas karavīri pirmdien iesaistījušies cīņā ar Krievijas tankiem par Luhanskas lidostu, paziņojis Ukrainas drošības dienestu preses pārstāvis Leonīds Matjuhins."Kauja starp ukraiņu gaisa desantniekiem un Krievijas Bruņoto spēku tanku bataljonu turpinās ar mērķi kontrolēt Luhanskas lidostu," sociālajā tīklā Facebook paziņojis Matjuhins.

Tikmēr citviet Austrumukrainā starp Abakumovas un Skočinskovas šahtām Doņeckas rietumos fiksēts spēcīgs sprādziens. Vietējie iedzīvotāji uzskata, ka sprāgusi raķete Točka-U. Tiek ziņots, ka cietuši tuvākā rajona māju stikli un dūmi pēc sprādziena bijuši redzami vairāku kilometru attālumā. Izskanējusi arī versija, ka sprāgusi nevis raķete, bet kāds šāviņš vai raķete iekritusi valsts ķīmisko vielu rūpnīcā, kas ražojusi bruņojumu.

Teroristu grupējums Doņeckas tautas republika sācis uzbrukumu Doņeckas lidostai. Kā apgalvo kaujinieki, tieši no lidostas teritorijas tiek veikta lielākā daļa pilsētas apšaudes.

Ukrainas aizsardzības ministrs Valērijs Geletejs norādīja, ka Krievijas armijas vienības iegājušas Doņeckā un to klātbūtne vērojama arī citās lielākajās reģiona pilsētās. "Informācija, ka Krievijas karavīri ir šeit, ir apstiprināta," svētdien telekanālam Inter norādīja ministrs. "Mēs cīnāmies pret Krieviju, un Krievija izlemj, kas notiks Donbasā," viņš piebilda. "Mēs noturam sarunas nevis ar teroristiem, bet ar Kremļa pārstāvjiem."

Prokremliskie kaujinieki Austrumukrainā pēdējo dienu laikā sagrābuši savā kontrolē plašas teritorijas. Kijeva uzskata, ka uzbrukumus pastiprinājuši ieroči un karavīri no Krievijas.

Maskava noliedz, ka tās karavīri karotu Ukrainā, un apgalvo, ka desantnieki, ko Ukrainas drošības spēki aizturēja aptuveni 20 kilometrus no robežas, iemaldījās kaimiņvalsts teritorijā nejauši.

Kopš aprīļa vidus kaujās starp Kijevas armiju un bruņotajām bandām dzīvību zaudējuši vairāk nekā 2600 cilvēku.

Papildināts no 5.rindkopas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits