Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

papildināts (20:00) - Ukrainas opozīcija: Drošības spēki gatavojas atkārtoti uzbrukt Maidanam

Ukrainas drošības spēki trešdienas vakarā gatavojas atkārtotam uzbrukumam demonstrantiem Kijevas Neatkarības laukumā, liecina Ukrainas opozīcijas rīcībā nonākusī informācija.

Tā liecina, ka uzbrukums sāksies trešdienas vakarā plkst.18.

Opozīcija mudina ļaudis doties uz Neatkarības laukumu un aizstāvēt to.

Tikmēr Ukrainas Drošības dienests trešdien paziņoja, ka visā valstī tiks veikta "pretterorisma operācija".

"Nacionālais Drošības dienests un Ukrainas Pretterorisma centrs pieņēmis lēmumu visā Ukrainas teritorijā izvērst pretterorisma operāciju," teikts izplatītajā paziņojumā.

Savukārt Ukrainas Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka Ukrainas varasiestāžu izsludinātajā pretterorisma operācijā var tikt iesaistīti bruņoto spēku karavīri.

Kā teikts ministrijas izplatītajā paziņojuma, armija ir tiesīga "saskaņā ar Ukrainas likumdošanu lietot ieročus un īpašos līdzekļus", uz laiku ierobežot vai aizliegt transportlīdzekļu un gājēju kustību uz ielām un ceļiem, aizturēt un nogādāt tiesībsargāšanas iestādēs personas, kas izdarījušas likumpārkāpumus vai "veikušas citas darbības", pārmeklēt pilsoņus, viņu personiskās lietas, automašīnas un kravas, pārbaudīt pilsoņu dokumentus un aizturēt identitātes noskaidrošanai personas, kurām dokumentu nav.

Saskaņā ar pretterorisma likumu Aizsardzības ministrijai, militārās pārvaldes iestādēm, bruņoto spēku vienībām un daļām "jānodrošina pret teroristiskiem tīkojumiem" bruņoto spēku objekti, šaujamieroči, munīcija, sprāgstvielas un indīgās vielas, norāda ministrija.

Pirms tam Ukrainas Drošības dienesta vadītājs Aleksandrs Jakimenko paziņoja, ka visā valstī sākta pretterorisma operācija, jo "ekstrēmisms un radikālo grupējumu pretlikumīgā darbība reāli apdraud miljoniem Ukrainas pilsoņu dzīvību".

Jau vēstīts, ka situācija Ukrainā kļūst arvien dramatiskāka un sadursmes starp demonstrantiem un milicijas vienībām Kijevas Neatkarības laukumā prasījušas jau vairāku desmitu cilvēku dzīvības

(Papildināts ar Ukrainas Aizsardzības ministrijas paziņojumu.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits