Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināts - Klimovičs: Krievu karaspēks palēnām izbrauc

_Dienas _korespondents patlaban atrodas aptuveni 10 km no Gori. Te Gruzijas policijas kolonna gaida pavēli, kad varēs doties tālāk uz Gori, sekojot, kā Krievijas armijas vienības no šejienes izbrauc.

Dienai teica gruzīnu policists Nukri, “Dievs dos, tiksim šovakar līdz Gori”. Viņš arī teica, ka šī bija ļoti spēcīga okupācijas karaspēka ienākšana un bjis pilnībā skaidrs, ka viņi gribēja opkupēt visu Gruziju. “Par laimi, mums palīdzēja ASV un  citas valstis,” teica Nukri.

Ieprieks Nukri bija gruzīnu ciemā Eredvi. Šis gruzīnu ciems Dienvidosetijā esot nodedzināts, tur tikai palikuši veci cilvēki, bet par viņiem arī nav nekādu ziņu.

“Gaidām pavēli, kad varēs doties tālāk, kad krievu armija izies arī no šejienes, sekosim tālāk,” teic Nukri. Te jāatzīmē, ka 10 km pirms Gori ir pēdējais tālākais punkts, kur šajās dienās tikuši  gruzīnu policisti.

Krievu ģenerālis Borisovs, viņš ir arī Gori komendants, teica, ka “šodien viņu vairs te nevarēs redzēt”. Turpinām gaidīt ceļa atbrīvošanu uz Gori.

Pirms vairākām studfām no Igueti Gori virzienā izbrauca liela Krievijas armijas kolonna, kas apliecināja, ka armijas izvešana ir sākusies.

Milzīgā armijas transporta kolonna – aptuveni 45 – 50 bruņumašīnas – virzījās uz Gori, šīm mašīnām seko gruzīnu policija. Žurnālistu automašīnai apdzenot krievu bruņutranspotierus, krievu karavīri māja atvadas. 

Kā teica krievu virsnieks, kurš sevi nosauca par Aļiku, armiju izvest ātri neesot iespējams. To ierobežo Rokski tuneļa caurlaides iespējas, kas nav lielas, un tā otrā galā gaida aptuveni 150 drošības dienesta vīri, kuri rūpīgi pārbauda katru karavīru un autotransportu, vai neved kaut ko nolaupītu.

Šodien no Chinvali Igueti iebrauca autobuss ar 17 civiliedzīvotājiem, pārsvarā gados vecākiem vīriem, kas tur tika turēti gūstā. Viņi ļoti dažādi stāstīja, kā pret viņiem izturējušies. Esot dots ēst, bet teikuši, ka vajagot viņus nošaut, jo šī ir osetīnu teritorija. Tagad visi atbrīvotie gūstekņi dodas uz Tbilisi.

Sazinoties ar žurnālistiem, kas atrodas Senaki, tur esošie mediju pārstāvji stāstīja, ka no Senaki armija gan ārā nebaucot un joprojām tiekot rakti ierakumi.

Paši krievu karavīri situāciju vērtē kā mierīgu un domā, ka atstās Gruziju. Viņi ir arī pārliecināti, ka šeit ir bijuši arī amerikāņi, un var saprast, ka Krievijas karavīriem radīts kāds ieraksts, kurā bijuši redzami tumšādaini karavīri.

Vakar Krievijas vēstniecība izplatīja paziņojumu, ka visiem humānās palīdzības sniedzējiem, lai brauktu uz Gori, jāgriežas pie viņiem. Ceturtdien Chinvali Krievijas puse arī organizēja koncertu par godu cietušajiem. Žurnālisti tur gan tika ielaisti, taču ar nosacījumu, ka to, ko filmēt, atļaus Krievijas puse.

Vēl ir saņemta informācija, ka tie divi marodieri, kurus pirms pāris dienām notvēra krievu karavīri, ir apcietināti un tikšot bargi sodīti pēc atgriešanās Krievijā.

(papildināts teksta sākums)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits