Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Par Poļitkovskas slepkavības organizēšanu tiesas priekšā stājas kādreizējais milicijas pulkvedis

Apsūdzībās par pazīstamās Krievijas žurnālistes un Kremļa kritiķes Annas Poļitkovskas slepkavības organizēšanu trešdien tiesas priekšā stājas bijušais Maskavas milicijas pulkvedis Dmitrijs Pavļučenkovs. Viņš apsūdzēts par slepkavību saistībā ar dalību noziedzīgā grupējumā, kas 2006.gada 7.oktobrī nogalināja 48 gadus veco žurnālisti.

Pavļučenkova lieta Maskavas pilsētas tiesā tiks skatīta slēgtā sēdē, un žurnālisti tajā nevarēs piedalīties. Izmeklēšanas komiteja uzskata, ka Pavļučenkovs bija saistīts ar Poļitkovskas slepkavības organizēšanu un palīdzēja vairāku mēnešu garumā viņu izsekot, kā arī sagādāja slepkavības veikšanā izmantoto ieroci. Pavļučenkovs tika arestēts pagājušā gada 23.augustā un savu vainu noliedz.

Izmeklētāji uzskata, ka grupējums, kuram tika dots uzdevums nogalināt žurnālisti, tika izveidots pēc čečenu kriminālās pasaules "autoritātes" Lomali Gajtukajeva rīkojuma. Tomēr slepkavības pasūtītāju izmeklētājiem joprojām nav izdevies noskaidrot.

Izmeklētāji arī uzskata, ka Gajtukajevs nodevis Pavļučenkovam 150 000 dolāru (81 450 latus), lai viņš norēķinātos ar grupējuma biedriem. "Pavļučenkovs cenšas sevi nostādīt kā mazsvarīgu personu, taču viņš, bez šaubām, zina, kurš pasūtīja [slepkavību]," otrdien žurnālistiem atzina Poļitkovskas dēls Iļja. "Tiesneši nešaubīgi slēgs šo lietu sabiedrībai, taču mēs nepieņemsim, ka šī lieta tiek turēta slepenībā."

Gajtukajevs tika aizturēts 2007.gadā citas lietas izmeklēšanas gaitā, un šobrīd izcieš cietumsodu par kāda uzņēmēja slepkavības mēģinājumu. Par slepkavības veikšanu grupā apsūdzības izvirzītas arī trim čečenu brāļiem - Džabrailam, Ibrahimam un Rustamam Mahmudoviem, kā arī bijušajam milicim Sergejam Hadžikurbanovam. Izmeklētāji uzskata, ka tieši Rustams Mahmudovs veica liktenīgo šāvienu, nogalinot Poļitkovsku.

Poļitkovska, kas bija pazīstama Krievijas prezidenta Vladimira Putina un īpaši viņa Čečenijas politikas kritiķe, tika nošauta 2006.gada 7.oktobrī savas mājas kāpņu telpā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits