Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Par Sanfrancisko mēru pirmo reizi ievēlēts aziātu izcelsmes amerikānis

Bijušais pilsētas pašvaldības darbinieks ķīnietis Eds Lī trešdien kļuva par pirmo aziātu izcelsmes amerikāni, kas ievēlēts Sanfrancisko mēra amatā, liecina vēlēšanu rezultāti.

Sanfrancisko vēlēšanās vēlētāji var prioritārā secībā norādīt trīs kandidātus, par kuriem viņi nodod savu balsi, un atbilstoši balsu skaitīšanas otrās kārtas rezultātiem pagaidu mērs Eds Lī ieguvis 61% balsu.

Viņam bija nepieciešams iegūt 50% plus vienu balsi, bet šādu balsu daudzumu sākotnējā balsu skaitīšanā, kurā tika saskaitītas vēlētāju pirmās izvēles balsis, viņš nebija ieguvis.

"Sanfrancisko vēlētāji vēl četrus gadus vēlas to pašu, ko mēs esam darījuši līdz šim - tā ir darba vietu radīšana, tā ir lielākas vienotības radīšana," pēc jaunāko rezultātu paziņošanas žurnālistiem pilsētas domes namā sacīja Eds Lī. "Es darīšu, ko vien spēšu, lai pilsētu vienotu."

Kaut arī ķīnieši sastāda 21% no Sanfrancisko iedzīvotājiem, šī ir pirmā reize, kad pilsētas augstākajā amatā ievēlēts aziātu izcelsmes amerikānis.

Mazpazīstamo pilsētas domes darbinieku Edu Lī par mēra pienākumu izpildītāju iecēla iepriekšējais pilsētas galva Gevins Ņūsoms, kurš pats bija ievēlēts štata administrācijas amatā.

Eds Lī bija favorīts visu vēlēšanu kampaņas laiku, un jau otrdien vakarā viņš faktiski pasludināja savu uzvaru, sakot, ka tā iezīmē "jaunu lappusi" Sanfrancisko vēsturē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits