Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pēc Lieldienu slaktiņiem Šrilankā aizliedz sejas aizsegšanu

Pēc Lieldienu brīvdienās notikušajiem terora aktiem, kad pašnāvnieki uzspridzinājās vairākās baznīcās un viesnīcās, Šrilanka aizliegusi nēsāt seju aizsedzošu apģērbu publiskās vietās, vēsta BBC.

Aizliegts "jebkāds apģērbs, kas apgrūtina personas identificēšanu", pamatojot to ar drošības apsvērumiem, paziņojis prezidenta birojs. Konkrēti netika minēti musulmaņu sievietēm tradicionālie apģērbi - burkas vai nikābi, bet pēc būtības šis aizliegums attiecas arī uz šiem apģērbiem. Musulmaņu kopienas pārstāvji lēmumu jau nosodījuši.

Šrilankā musulmaņi nav reliģiskā mažoritāte, taču viņu skaits tāpat ir vērā ņemams - no aptuveni 21 miljona iedzīvotāju apmēram 10% ir musulmaņi. Kaut ikdienā musulmaņu sievietes Šrilankā seju aizsedzošu apģērbu nēsā reti, musulmaņu kopiena aizliegumu uztver kā tiesību pārkāpumu. 

"Tā ir muļķīgākā lieta, ko darīt. Pirms trim dienām mēs paši pieņēmām brīvprātīgu lēmumu šajā jautājumā. The All Ceylon Jamiyyathul Ulema (Šrilankas musulmaņu klēriķu organizācija) jau paziņoja visām musulmaņu sievietēm drošības nolūkos nenēsāt seju aizsedzošu apģērbu. Ja viņas to tomēr grib darīt, viņām ieteikts nedoties ārā publiskās vietās," komentējis organizācijas viceprezidents Hilmijs Ahmeds, piebilstot: "Taču mēs nepacietīsim, ka varas iestādes jaucas mūsu reliģijā, to neapspriežot ar klēriķiem."

Pašlaik saistībā ar notikušo asinsizliešanu aizturēti jau 150 cilvēki, bet vēl desmitiem tiek meklēti. Drošības apsvērumu dēļ ielās ir bruņoti karavīri, kas apsargā kristiešu dievnamus, bet katoļu kopiena nolēma visā valstī pagaidām atcelt publiskus dievkalpojumus bailēs no atkārtotiem uzbrukumiem.

Top komentāri

Ahmeds
A
Debilajiem musulmaniem ir jasaprot, ka pruna aizsegsana nav religious simbols, vai dzimumlocekla apograizisana, kas ari nav religious simbols. Purna aizsegsana radas tad, ka musulmani dzivoja un dzivo tuksnesi, lai muti, degunu nepiepustu ar smiltiem tuksnesa iemitnieki aizklaja seju, bet dzimumloceklus apgraizija, prieksadinas apgriesana, radas tad, kad tuksnesos dzivojosie apjedza, kuru ir udens trukums, lai apmazgatu savasa genetalijas,, ka sevi un sievietes var aizsargat pret slimibam, dzimumlocekla iekaisumiem, jo zem prieksadas uzkrajas netirumi, smegma kas radijs iekaisumus, prettige smaku,,,, apgriezot dzimumlocekla prieksadinu var justies drosak, vieglak un ar mazaku udens daudzumu var apmazgat dzimumlocekli, kurs bez prieksadas ir atbrivots no nepatikamam smakam, iekaisumiem, ta ka par siem religioziem simbolu mitiem vajadzetu nomierinaties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits