Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Otrdiena, 17. septembris
Vera, Vaira, Vairis

Pērn pasaulē noslepkavoti gandrīz 200 vides aktīvisti

2023.gadā pasaulē nogalināti gandrīz 200 vides aizstāji, teikts ziņojumā, kuru otrdien publicējusi nevalstiskā organizācija Global Witness.

Visbīstamākā valsts vides aizstāvjiem ir Kolumbija, kam seko Brazīlija, Meksika un Hondurasa, iepazīstinot ar savu ikgadējo ziņojumu, norādīja "Global Witness". Kopumā 85% no visām vides aizstāvju slepkavībām reģistrēti Latīņamerikā.

"Klimata krīzei saasinoties, tie, kas savu balsi izmanto, lai bezbailīgi aizstāvētu mūsu planētu, saskaras ar vardarbību, iebiedēšanu un slepkavībām," atzinusi ziņojuma autore Laura Furonesa. "Mūsu dati liecina, ka slepkavību skaits joprojām ir satraucoši liels. Šāda situācija vienkārši nav pieņemama."

Ziņojumā norādīts, ka īpaši bīstama dzīve ir aktīvistiem, kas protestē pret raktuvēm, zvejniecību, mežu izciršanu, rūpniecisko lauksaimniecību, ceļu un infrastruktūras būvniecību, kā arī pret hidroelektrostacijām.

"Valdības nedrīkst mierīgi tajā noraudzīties. Tām apņēmīgi jārīkojas, lai aizsargātu vides aizstāvjus un vērstos pret vardarbības cēloņiem, kam tie pakļauti," uzsvēra Furonesa.

"Aktīvisti un to kopienas ir būtiskas centienos novērst un labot kaitējumu, ko rada klimatu graujošās nozares. Mēs vairs nevaram atļauties un nedrīkstam samierināties ar dzīvību zaudēšanu," piebilda ziņojuma autore.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits