Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Pētījums: Austrumeiropiešu imigranti uzlabo rietumeiropiešu nostāju pret imigrāciju

Pieaugot austrumeiropiešu imigrantu skaitam, Rietumeiropas sabiedrībā uzlabojies priekšstats pret imigrantiem, liecina Oksfordas universitātē veikta pētījuma rezultāti. Kā informēja Britu socioloģijas asociācija, Rietumeiropas iedzīvotāju nostāja par imigrācijas ekonomiskajiem un kultūras ieguvumiem uzlabojusies laikā, kad pieaug austrumeiropiešu imigrantu skaits Rietumeiropā.

Eiropas sabiedrības pētījums veikts no 2002. līdz 2010.gadam, aptaujājot 95 685 cilvēkus 15 Rietumeiropas valstīs.

Vislabvēlīgākā attieksme pret imigrantiem ir Luksemburgas iedzīvotājiem, bet visnelabvēlīgākā attieksme - Grieķijas iedzīvotājiem.

Salīdzinot izmaiņas attieksmē pret imigrantiem laika gaitā, pētījuma autori atklājuši, ka, pieaugot austrumeiropiešu imigrantu skaitam Rietumeiropā, uzlabojusies arī Rietumeiropas sabiedrības nostāja pret imigrāciju.

Sievietes imigrantu ekonomisko devumu vērtē zemāk nekā vīrieši, savukārt cilvēki ar augstāko izglītību un lielās pilsētās dzīvojošie pret imigrantiem attiecas labvēlīgāk. "Pētījuma rezultāti parāda imigrācijas ietekmi uz Eiropas sabiedrību. Pretēji vispārizplatītiem uzskatiem, rezultāti parāda Eiropas sabiedrības toleranci, nevis neiecietību, kaut arī imigrācijas līmenis pieaug," norāda pētījuma autori.

"Nav skaidrs, vai šie atklājumi ir vispārināmi uz citām migrantu populācijām. Iespējams, ka imigranti no Austrumeiropas valstīm Rietumeiropas sabiedrībā netiek uzskatīti par pietiekoši atšķirīgiem, lai palielinātu sabiedrības pretestību pret imigrāciju," skaidro pētījuma autori. "Tas varētu būt tādēļ, ka austrumeiropieši fiziski neatšķiras no rietumeiropiešiem, turklāt viņiem ir kopīgas vērtības un paradumi," raksta autori.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits