Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pirāti nebaidās no starptautisko karakuģu patruļām

Pirāti neveiksmīgā uzbrukumā trešdien mēģināja nolaupīt kārtējo kravas kuģi no ASV. Jūras laupītāji kuģa ieņemšanai izmantojuši granātmetējus un automātus, radot bojājumus tā korpusam. Neviens no kuģa apkalpes locekļiem netika ievainots, vēsta Reuters.

Par spīti ASV pieteiktajam karam pret pirātiem un amerikāņu un franču karavīru veiksmīgajām ķīlnieku atbrīvošanas operācijām nedēļas nogalē, kuģojošie noziedznieki šajā nedēļā pie Āfrikas raga nolaupījuši jau četrus kuģus un par ķīlniekiem sagrābuši vairāk nekā 75 jūrniekus. Tādējādi Somālijas pirātu gūstā pašlaik atrodas 17 kuģi ar vismaz 300 jūrniekiem.

Kravas kuģis Liberty Sun ar palīdzības kravu devās uz Kenijas ostu Mombasu, kad tam netālu no Somālijas krastiem negaidīti uzbruka pirāti. Kuģis veica vairākus manevrus, kas traucēja pirātiem nokļūt uz klāja. Pēc tam visi 20 kuģa apkalpes locekļi iebarikādējās dzinēju telpā. "Mums uzbrūk pirāti, mums trāpīja raķetes. Arī lodes," apkalpes loceklis Tomass Urbiks rakstīja elektroniskajā vēstulē savai mātei. "Mēs esam iebarikādējušies dzinēju telpā, un līdz šim neviens nav cietis." Apkalpe lūgusi palīdzību netālu esošajam ASV jūras spēku kuģim Bainbridge, tomēr pēc tā ierašanās pirāti jau bija aizbēguši.

Eksperti uzskata, ka pirātu pēdējo dienu aktivitāte liecina, ka viņi nebaidās no starptautisko karakuģu patruļām reģiona ūdeņos. "Neviens mūs nevar atturēt aizsargāt savus ūdeņus no ienaidniekiem, un mēs esam gatavi mirt par savu zemi," pirātu pārstāvis Omārs Dahirs Idle sacīja telefonsarunā ar aģentūru AP.

Reģiona ūdeņos pretpirātisma operācijas veic 15 valstu karakuģi, tomēr tiem ir grūti novērst visus pirātu uzbrukumus, jo viņi izpletušies pārāk plašā teritorijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits