Par pārtiku atbildīgās Īrijas varas iestādes apgalvo, ka cilvēku saindēšanās risks esot zems, lai gan cūkgaļas pārbaudes dažos gadījumos uzrādīja, ka dioksīni pat par 200 reizēm pārsnieguši pieļaujamo līmeni. Cilvēkam esot jāapēd ļoti liels daudzums ar dioksīniem saindētas pārtikas produktu, lai rastos acīmredzamas veselības problēmas. Tomēr varas iestādes ieteikušas atturēties no Īrijā ražotas cūkgaļas lietošanas uzturā, raksta BBC. Aizdomas par saindēto cūkgaļu radušās pagājušajā pirmdienā pēc ikdienišķas cūku pārbaudes. Cūku saindēšanās konstatēta 47 fermās Īrijā un deviņās fermās Ziemeļīrijā, kurām piegādāta vienā uzņēmumā ražotā dzīvnieku pārtika. Uzņēmums paziņojis, ka izmeklēs, kā "pārkāptas stingrās veselības un drošības procedūras". Tā pārstāvis sacīja, ka uzņēmuma ražotajā dzīvnieku pārtikā atrastās eļļas nekad nav pievienotas kā sastāvdaļa, bet izmantotas ierīcē, kas paredzēta dzīvnieku pārtikas žāvēšanai.
Policija izmeklē cūkgaļas saindēšanu ar dioksīniem
Īrijas policija sākusi izmeklēt, kā valstī audzētajās cūkās nokļuvuši potenciāli kaitīgie dioksīni. Tiek uzskatīts, ka cūkas saindējušās no dzīvnieku pārtikas, jo tās sastāvā atrastas rūpnieciskās eļļas. Šobrīd Īrijā un Lielbritānijā sākta Īrijā ražotās cūkgaļas un tās produktu izņemšana no veikalu plauktiem.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.