Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Protestos Bangladešā pirmdien vismaz 109 bojāgājušie

Vardarbīgajos protestos pirmdien Bangladešā gājuši bojā vismaz 109 cilvēki, liecina policijas un mediķu sniegtās ziņas.

Līdz ar to pirmdiena kļuvusi par dienu, kurā bojāgājušo skaits ir vislielākais kopš protestu sākuma jūlija sākumā,  bet kopējais protestos bojāgājušo skaits sasniedzis 409, liecina aģentūras AFP apkopotie dati, kas balstīti policijas, valdības amatpersonu un slimnīcu ārstu sniegtajā informācijā.

Jau ziņots, ka protestu pārņemtās Bangladešas premjerministre šeiha Hasina pirmdien aizbēga no valsts, bet armijas komandieris ģenerālis Vakers uz Zamans pavēstīja, ka militārpersonas izveidos pagaidu valdību.

Hasina, kas pie varas valstī bija kopš 2009.gada, vairākas nedēļas atteicās atkāpties no amata, tomēr pēc dramatiskās svētdienas, kad protestētāju un policijas sadursmēs dzīvību zaudēja teju 100 cilvēku, no valsts aizbēga.

Miljoniem cilvēku pirmdien izgāja ielās visā valstī, un daudzi no viņiem vēstis par Hasinas varas beigām svinēja miermīlīgi. Tomēr cilvēku pūļi ielauzās gan Hasinas rezidencē, gan arī uzbruka premjeres sabiedroto mājām. Dega premjeri atbalstījušo telekanālu ēkas, Hasinas vadītās Avami līgas biroji, tika sadauzītas viņas tēva, valsts neatkarības kustības līdera šeiha Mudžibura Rahmana statujas.

Protesti Bangladešā sākās pagājušajā mēnesī ar studentu prasībām atcelt kvotas civildienestā, bet vēlāk tie pārauga plašākā pret valdību vērstā kustībā.

Studentu protestu līderi otrdien paziņoja, ka nepieņems militāro varu un aicinājuši izveidot jaunu pagaidu valdību, kuras galvenais padomnieks būtu Nobela Miera prēmijas laureāts Muhammads Junuss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atvaira lidrobotu uzbrukumu Kijivai

Naktī uz pirmdienu krievi atkal uzbrukuši Kijivai ar lidrobotiem"Shahed", taču ukraiņu zenītartilēristi visus bezpilota lidaparātus notriekuši, pirms tie sasniedza galvaspilsētu, paziņojis...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits