Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Rasmusens: Es ļoti labi saprotu Baltijas bažas par drošību

"Es ļoti labi saprotu Baltijas bažas par drošību," – tā intervijā Latvijas televīzijai sacīja NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens. Viņš uzskata, ka Baltijas valstis var būt apmierinātas ar tiem lēmumiem, kas pieņemti NATO samitā Velsā. Turklāt NATO un Krievijas līgumā neesot nekā tāda, kas traucētu aliansei spert nepieciešamos soļus, lai garantētu drošību sabiedrotajiem.

"Nav nekādu šaubu, ka visas NATO dalībvalstis ir uzticīgas 5.paragrāfam, tādējādi uzbrukums vienai valstij būtu uzbrukums visām. Solidaritātes garā visas sabiedrotās valstis palīdzētu alianses valstij, kas būtu piedzīvojusi uzbrukumu. Šī solidaritātes klauzula ir ļoti, ļoti spēcīga un mūsu apņemšanās ir pilnīgi nelokāma," Rasmusens noraidīja bažas par to, ka NATO līguma 5.pantam nav detalizēta mehānisma un tas nenosaka noteiktu laiku, kurā reaģēt.

"Es ļoti labi saprotu, ka Baltijas valstis ir norūpējušās par savu drošību pēc Krievijas agresijas Ukrainā un paziņojuma, ka tā [Krievija] patur tiesības intervencei citās valstīs, ja uzskata, ka nepieciešams aizsargāt krievu kopienu intereses [..] Jūs redzēsiet vairāk redzamu NATO klātbūtni Baltijas valstīs," noslēdza NATO ģenerālsekretārs.

Jau ziņots, ka NATO samita laikā Velsā militārā alianse apstiprināja pastāvīgu klātbūtni austrumu dalībvalstīs. NATO dalībvalstu līderi apstiprinājuši ātrās reaģēšanas plānu, kas cita starpā paredz izveidot "īpaši augstas gatavības spēkus, kurus iespējams izvērst ļoti īsā laikā"


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits