Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Rietumi nosoda Medvedeva raķešu draudus

Rietumu valstis bargi kritizējušas Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva trešdien izteiktos draudus Baltijas reģionā izvietot jaunas ballistiskās raķetes kā atbildi ASV plāniem uzstādīt pretraķešu aizsardzības sistēmas elementus Eiropā. "Soļi, par kuriem informēja Krievija, apbēdina," ceturtdien paziņoja ASV Valsts departamenta pārstāvis Šons Makormaks.

Viņš kārtējo reizi pauda ASV oficiālo nostāju, ka pretraķešu aizsardzības sistēmas elementi Čehijā un Polijā nav notēmēti uz Krieviju, bet paredzēti pret iespējamiem uzbrukumiem no tādām valstīm kā Irāna un Ziemeļkoreja. Š.Makormaks izteica cerību, ka reiz "krievi to sapratīs", raksta BBC. Arī NATO pauda dziļas bažas par Krievijas nodomiem. "Raķešu Iskander izvietošana Kaļiņingradā nepalīdzēs NATO un Krievijai uzlabot savstarpējās attiecības," sacīja Ziemeļatlantijas alianses pārstāvis Roberts Pščels. Lietuvas prezidents Valds Adamkus D.Medvedeva paziņojumu vērtēja kā "prātam neaptveramu", bet Čehijas ārlietu ministrs Karels Švarcenbergs to aprakstīja kā "neveiksmīgu". Savukārt Polijas premjers Donalds Tusks tam nevēlas pievērst īpašu uzmanību. "Mēs esam pieraduši pie fakta, ka Krievija vienmēr par kaut ko rūc. Es šim paziņojumam nepiešķirtu tik lielu nozīmi." Lielu uzmanību Krievijas prezidenta paziņojumam paudusi arī rietumu prese. Britu izdevums The Financial Times raksta, ka D.Medvedevs bija pirmais pasaules līderis, kas metis izaicinājuma cimdu jaunievēlētajam ASV prezidentam Barakam Obamam. Savukārt respektablais amerikāņu laikraksts The Washington Post uzskata, ka Krievija sākusi dialogu ar B.Obamu draudot. Tas varot būt liels izaicinājums B.Obamam, kurš atbalsta aizsardzības sistēmas izvietošanu Eiropā, lai gan ir pārmetis pašreizējam ASV prezidentam Džordžam V.Bušam pārāk lielu steigu, kādā tiek risināts šis jautājums. The Washington Post spriež, ka Krievija ar savu soli vēlas iebiedēt B.Obamu un piespiest viņu atteikties no pretraķešu aizsardzības sitēmas. Laikraksts pauž cerību, ka "B.Obamam pietiks prāta, lai neuzķertos uz šī āķa". Britu laikraksts The Guardian savās slejās raksta, ka "Krievijas prezidents tieši nenodēvēja Savienotās Valstis par ļaunuma impēriju, bet nedeva krievu tautai iemeslu šaubām, kas ir pasaules nelaimju cēlonis". Tomēr The Guardian cer, ka līdz ar B.Obamas ievēlēšanu savas uzvedības manieres starptautiskajā arēnā mainīs ne tikai amerikāņi, bet arī Krievija ieviesīs korekcijas, redzot ar kādu entuziasmu pasaule uztver jauno ASV prezidentu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atstājuši Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits