Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Rinkēvičs aicina Latvijā atvērt AAE vēstniecību

ANO Ģenerālās asamblejas 70. sesijas laikā Ņujorkā 28. septembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) tikās ar Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) ārlietu ministru šeihu Abdulāhu bin Zajīdu Alnahjānu, kuras laikā pārrunāja divpusējo valstu sadarbību, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā (ĀM). 

"Vēlamies paplašināt ekonomisko sadarbību, tostarp piesaistot Emirātu uzņēmējus un investorus uzņēmējdarbības attīstīšanai Latvijā, tādēļ aicinu Apvienotos Arābu Emirātus atvērt vēstniecību Latvijā, kas tādējādi būtiski veicinātu ekonomisko saišu stiprināšanu starp Baltijas valstīm un Līča reģionu,” uzsvēris Rinkēvičs, kura vizītes laikā šogad Abū Dabī tik atklāta Latvijas vēstniecība, kas "dod lielākas iespējas paplašināt ekonomiskās attiecības".  

Rinkēvičs apsveica AAE ar vienošanos par bezvīzu režīma parakstīšanu ar Eiropas Savienību (ES), kas pašlaik ES pilsoņiem ļauj bez vīzām apmeklēt AAE. 

Tāpat abas amatpersonas apliecināja vēlmi pēc iespējas ātrāk starp valstīm parakstīt saprašanās memorandu par vadītāju apliecību savstarpēju atzīšanu un apmaiņu, kā arī veicināt citu līgumu, piemēram, ekonomiskās sadarbības līguma parakstīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits