Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Rinkēvičs: Ceram uz drīzu Nadijas Savčenko atgriešanos Ukrainā

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība), piektdien tiekoties ar prettiesiski aizturētās Ukrainas parlamenta deputātes un Gaisa spēku pilotes Nadijas Savčenko māsu Veru Savčenko, paudis cerību par drīzu pilotes atbrīvošanu, informē Ārlietu ministrija.

Sarunā ministrs pauda viedokli, ka cīņa par Savčenko atgriešanos dzimtenē apliecina kopīgo cīņu par cilvēku pamatbrīvībām un tiesībām.

"Esam aicinājuši Eiropas Savienības augsto pārstāvi ārlietās un drošības politikas jautājumos kopā ar citām Eiropas Savienības dalībvalstīm izdarīt politisku un diplomātisku spiedienu, lai pēc iespējas ātrāk atbrīvotu Nadiju Savčenko un citus prettiesiski aizturētos Ukrainas pilsoņus Krievijā. Šim jautājumam ir jābūt Eiropas Savienības dienaskārtībā, līdz visi prettiesiski aizturētie Ukrainas pilsoņi tiks atbrīvoti," tikšanās laikā pauda Rinkēvičs.

Tikšanās laikā tika pārrunāti arī jautājumi, kas saistīti ar citiem prettiesiski aizturētajiem Ukrainas pilsoņiem Krievijā. Ministrs norādīja, ka Latvija dažādos starptautiskajos formātos vairākkārt aicinājusi Krieviju ievērot savas starptautiskās saistības un atbrīvot visus politiskos ķīlniekus un prettiesiski aizturētās personas. 

Vera Savčenko ieradusies Latvijā, lai 7. maijā prezentētu 2015. gada nogalē izdoto Nadijas Savčenko autobiogrāfijas grāmatu Stiprs vārds Nadija, kurā sniegts aizturēšanas un apcietinājuma Krievijā apraksts, kā arī pausts Savčenko viedoklis par karu Ukrainā.

Jau vēstīts, ka Krievijas tiesa 22.martā atzina Savčenko par vainīgu divu Krievijas valsts televīzijas žurnālistu nāvē apšaudē Ukrainas austrumos, kas notika 2014.gadā. Savčenko, kas vainu apsūdzībās noliedz, piespriesta reāla brīvības atņemšana uz 22 gadiem vispārējā režīma kolonijā.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Tomēr pašlaik Savčenko jau aizpildījusi dokumentus par viņas atbrīvošanu. Viņa atteikusies atzīt vainu inkriminētajos noziegumos, bet piekritusi samaksāt 30 000 rubļu lielo soda naudu par nelikumīgo robežas šķērsošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits