Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Robežincidentā Kašmirā nogalināts Pakistānas karavīrs

Robežincidentā, kas Indijas un Pakistānas karavīru starpā Kašmirā līdzās abu valstu "de facto" robežai izraisījies svētdien, dzīvību zaudējis viens pakistāniešu karavīrs, tostarp kā Deli, tā Islamabada paudušas pārliecību, ka incidenta izraisīšanā vainojama pretējā puse.

Kā skaidroja Pakistānas armijas pārstāvji, Indijas karavīri iebrukuši Pakistānas kontrolētajā Kašmiras daļā Hadžipiras sektorā un "Savanpatras kontrolpunktā sarīkojuši reidu ".

"Pakistānas armijas karavīri sekmīgi atbildēja uz šo uzbrukumu. Viens pakistāniešu karavīrs mira asinsliecinieka nāvē, bet vēl viens guva smagus savainojumus," teikts Pakistānas armijas paziņojumā. Indijas karavīri atkāpušies, pametot šateni un dunci.

Tostarp Indijas armijas preses pārstāvis noliedza, ka Indijas karavīri būtu šķērsojuši robežu.

Pulkvedis Bridžešs Pandejs apsūdzēja Pakistānas armiju, ka tā izšāvusi mīnmetēju šāviņus, kas trāpījuši ciematā Indijas kontrolētajā Kašmiras daļā Uri apvidū, kas atrodas iepretim Pakistānas Kašmiras daļas Hadžipiras sektoram.

"Šodien plkst.3.15 Pakistānas armijas uzsāka spēcīgu apšaudi ar mīnmetēju šāviņiem, raidot tos pret ciematu Uri sektorā," sacīja Pandejs, piebilstot, ka uzbrukuma rezultātā ciematā nodarīti postījumi vairākām mājām.

"Mēs atbildējām ar vieglajiem ieročiem, un apšaude turpinājās ilgāk par stundu," norādīja preses pārstāvis.

Incidentā neviens Indijas karavīrs nav cietis, sacīja Pandejs, atzīstot, ka viņam nav informācijas par pakistāniešu upuriem.

Daļu Kašmiras, kur vairums iedzīvotāju ir musulmaņi, kontrolē Indija, daļu - Pakistāna, bet kā Deli, tā Islamabada pretendē uz visu Kašmiras teritoriju.

Strīds par Kašmiru bijis iemesls diviem no trim kariem, kas kopš 1947.gada izraisījušies Indijas un Pakistānas starpā.

Indija apturēja miera procesu, pēc tam kad pakistāniešu teroristi 2008.gadā Mumbajā sarīkoja slaktiņu. Sarunas atsākās tikai pērn februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits