Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Romā pie parlamenta cūkas - itāļu lauksaimnieki protestē pret pārtikas importu

Itāļu lauksaimnieki, protestējot pret pārtikas importu, ceturtdien Romā pie parlamenta ēkas atveduši cūkas.

Lauksaimniekus saniknojis fakts, ka daudzu tradicionālo itāļu ēdienu, piemēram, pastas, mocarellas un šķiņķa, izgatavošanā tiek izmantoti no citām valstīm ievesti pārtikas produkti.

Zemnieki piketē arī vienā no robežkontroles punktiem Alpos, pārbaudot kravas furgonus, kas uz Itāliju atveduši pārtikas produktus, tostarp cūkgaļu no Lietuvas, mocarellu no Vācijas, kviešus no Austrijas. Pēc itāļu lauksaimnieku teiktā, šādi produkti pārdošanas brīdī tiek uzdoti kā itāļu produkti.

Zemnieku protesta kampaņai dots nosaukums Cīņa par Ziemassvētkiem - izvēlies Itāliju.

Lauksaimnieku arodbiedrība Coldiretti norāda, ka ap 33% pārtikas produktu, kas tiek pārdoti Itālijā un eksportēti uz ārvalstīm, tiek izgatavoti, izmantojot no citām valstīm ievestus izejmateriālus.

"Mūsu saimniecības sabrūk!" atzīst 23 gadus vecais lauksaimnieks Augusto Musardo no Itālijas dienvidu daļas, kur viņš audzē kviešus un olīvas. Viņš demonstrācijās iesaistījies pie parlamenta ēkas. "Valdībai vajadzētu ieviest daudz caurskatāmāku pārtikas marķēšanu un aizliegt ārvalstu importu."

Tikmēr arodbiedrības pārstāvji skaidro - divi no trim šķiņķiem, kas marķēti kā ražoti Itālijā, patiesībā izgatavoti, izmantojot Itālijā ievestu cūkgaļu.

Turklāt, pēc arodbiedrības rīcībā esošajiem datiem, trešdaļa itāļu pastas tiek saražota, izmantojot no ārvalstīm ievestus kviešus, bet puse no itāļu mocarellas ražošanai nepieciešamā piena tiek importēta no citām valstīm.

Savukārt puse no Itālijā saražotās olīveļļas izgatavota no importētām olīvām.

Itālijas lauksaimniecības ministre Nuncija de Girolamo paudusi atbalstu demonstrantiem, norādot, ka īstu itāļu produktu aizsardzība varētu būt iespēja, kā izkļūt no krīzes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits