Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs
Honkongā jau vairākus mēnešus norit vērienīgākās pret valdību vērstās demonstrācijas pēdējo dekāžu laikā

Sabiedrisko attiecību giganti "iedod kurvīti" Honkongai

Honkonga, kurā jau mēnešiem ilgi notiek masveidīgi protesti pret valdību, mēģinot glābt savu globālā finanšu un darījumu centra tēlu, vērsusies pie pasaules lielākajām sabiedrisko attiecību kompānijām, tomēr bez lieliem panākumiem. Bažās no tā, kā šāds klients ietekmēs pašu pakalpojumu sniedzēju reputāciju, Honkongai "kurvīti iedevuši" jau astoņi komunikācijas giganti, vēsta The Guardian.

Honkonga savu reputāciju ar sabiedrisko attiecību kompāniju starpniecību nolēmusi glābt jau augustā - Pekinas ieceltā autonomās teritorijas līdere Kerija Lama augusta beigās grupai biznesmeņu atzinusi, ka Honkongas vadība uzrunājusi astoņas starptautiskas sabiedrisko attiecību kompānijas. Četras piedāvājumu noraidījušas nekavējoties, divas atteikušās pēc tam, bet nu noprotams, ka arī pēdējās no uzrunātajām negrib iesaistīties Honkongas tēla spodrināšanā.

The Guardian Honkongas valdības sabiedrisko attiecību departamentā saņēma atbildi, ka "līdz termiņa beigām netika saņemts neviens piedāvājums". Tuvākajā laikā atkārtoti izsludināt iepirkumu neesot plānots.

Otrdien notikušajā preses konferencē informāciju, ka Honkonga uzrunājusi sabiedrisko attiecību kompānijas, apstiprināja arī pati Lama, piebilstot, ka viņai esot norādīts - pašreiz nav labākais brīdis, lai mēģinātu uzlabot Honkongas tēlu.

"Honkongas pamati nemainīgi paliek stipri. Pienāks arī savs laiks kampaņai, lai atjaunotu Honkongas reputāciju," solīja Lama.

The Guardian uzrunātie sabiedrisko attiecību jomas eksperti norādīja, ka nav pārsteigti par komunikācijas ekspertu nevēlēšanos šobrīd iesaistīties kampaņā protestu plosītās Honkongas pusē.

Jāatgādina, ka protesti Honkongā uzliesmoja pēc tam, kad klajā informācija par likumprojektu, saskaņā ar kuru Honkongai personas būs jāizdod kontinentālajai Ķīnai. Amatpersonas to pamatoja ar nepieciešamību novērst, ka Honkonga kļūst par patvērumu personām, kuras apsūdz nopietnos noziegumos. Savukārt likumprojekta oponenti iebilda, ka Ķīna varētu ļaunprātīgi izmantot likumu, lai pieprasītu izdot komunistiskā režīma kritiķus. Viņi arī norādīja uz Ķīnas politizēto tiesu sistēmu un plašajiem cilvēktiesību pārkāpumiem. 

Septembra sākumā Lama paziņoja par protestus izraisījušā likumprojekta atsaukšanu.

 

 

 

Top komentāri

Māsa Kerija
M
nesaprot, ka "Honkongas tēlu" uzlabot jālūdz latviešiem, kuri ir lieli speciālisti ilgt-spējīgā "Latvijas tēla" veidošanā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits