Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Saniknots pūlis Paragvajā aizdedzina parlamenta ēku

Naktī uz sestdienu pēc tam, kad Paragvajas parlamenta augšpalāta apstiprināja grozījumus konstitūcijā, kas ļaus valsts prezidentam Orasio Kartesam kandidēt uz otru termiņu augstajā amatā, protestētāji aizdedzinājuši parlamenta ēku, vēsta pasaules mediji. Valsts konstitūcijā kopš 1992.gada bija noteikts, ka prezidents nedrīkst kandidēt uz diviem termiņiem pēc kārtas.

Ar lēmumu neapmierināto pūlis ielauzās parlamenta ēkā un sāka demolēt telpas. Tāpat protestētāji uzbruka likumsargu automašīnām. Vietējo telekanālu translētajos kadros bija redzams, kā cilvēki izsituši parlamenta ēkas logus, lauž nožogojumu, iesaistās sadursmēs ar policiju, dedzina riepas. Policija pret pūli lika lietā asaru gāzi, kā arī šāva uz cilvēkiem ar gumijas lodēm.

The Guardian ziņo, ka sadursmēs ievainoti arī vairāki politiķi, tostarp valsts iekšlietu ministrs. Cietušie ir arī policistu rindās. Pašlaik precīzs sadursmēs ievainoto skaits nav zināms.

Pēc tam, kad protestētāji bija pametuši parlamenta ēku, ugunsdzēsējiem izdevās liesmas savaldīt, taču sadursmes turpinās citās pilsētas vietās.

Protestētājus vēl vairāk uzkurināja opozīcijā esošās Progresīvi demokrātiskās partijas deputāti, kuri parlamenta augšpalātas Senāta pieņemto lēmumu nodēvēja par apvērsumu un uzsvēra, ka "mēs pretosimies un aicinām tautu pretoties".

Lēmums par to, ka prezidents drīkstēs kandidēt uz otro termiņu, tika pieņemts aiz slēgtām durvīm nevis atklātā sēdē. 25 no senatoriem balsoja "par". Lēmuma pieņemšanai nepieciešamas vismaz 23 balsis. Opozīcija uzskata, ka lēmums un veids, kādā tas tika pieņemts augšpalātā, ir pretlikumīgs un vājinās demokrātiju Paragvajā. Grozījumi gan vēl jāapstiprina Kongresa apakšpalātai, taču arī tur šai idejai ir jaušams atbalsts. Pašlaik apakšpalātas kongresmeņu balsošana par grozījumiem atcelta, līdz normalizēsies situācija pilsētā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits