Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Satelītattēlos redzama Ķīnas militārā transporta koncentrēšana pie Honkongas

No satelīta uzņemtās fotogrāfijās redzams, ka Šeņdžeņas pilsētas sporta kompleksā, Ķīnā, izvietoti, pēc visa spriežot, bruņu transportieri un citi Ķīnas paramilitārās Tautas bruņotās policijas transporta līdzekļi, kas tiek interpretēts kā Pekinas draudi vērst arvien lielāku spēku pret demokrātijas atbalstītāju protestiem netālajā Honkongā.

Attēli, kas iegūti no uzņēmuma Maxar satelīta WorldView, redzami 500 vai pat vairāk transporta līdzekļi, kas izvietoti iepretim Honkongas ostai Šeņdžeņas līča sporta centra stadionā un tam līdzās.

Ķīnas oficiālie mediji vēsta, ka manevri Šeņdžeņā plānoti iepriekš un tiem nav nekāda sakara ar Honkongas protestiem. Tiesa gan, pēdējās norises notiek neilgi pēc Pekinas brīdinājuma, ka Honkongas protestos vērojami "terorisma asni".

ASV izlūkdienesti uzskata, ka Ķīnas valdība uz robežu ar Honkongu pārvieto karaspēku, tviterī pavēstīja ASV prezidents Donalds Tramps.

"Visiem vajadzētu būt mierīgiem un drošiem," uzsvēra Tramps.

Pekina līdz šim nav vēlējusies sūtīt policijas vai armijas vienības no kontinentālās Ķīnas uz Honkongu vai arī mobilizēt Honkongā dislocēto Tautas atbrīvošanas armijas garnizonu, lai apspiestu protestus.

Pekina, pēc visa spriežot, apzinās, ka šādi soļi grautu Honkongas kā drošas un stabilas, investīcijām labvēlīgas vietas reputāciju, turklāt tas būtu apliecinājums, ka arī 22 gadus pēc bijušās Lielbritānijas kolonijas nodošanas Ķīnai Pekinai nav izdevies iemantot Honkongas 7,3 miljonu iedzīvotāju labvēlību.

Protestus Honkongā sākotnēji izraisīja likumprojekts par aizdomās turēto izdošanu Ķīnai. Lai gan protestu spiediena rezultātā Honkongas parlaments likumprojektu atlika, protesti pārauguši plašā kustībā, pieprasot Pekinai pārtraukt centienus mazināt demokrātiju Honkongā un veikt demokrātiskas reformas.

Top komentāri

Liberasts
L
Briest referendums par Honkongas pilnīgu valstisko neatkarību. Latviešu valstiskuma atjaunošana var būt labs piemērs Kantonas valsts izveidei.
Brīvību!
B
Brīvību demokrātiskajai Honkongai!!! Totalitārā Ķīna - rokas nost no mazās demokrātijas!!!
x
x
Британский политик Том Тугендхат сделал провокационное предложение: о предоставлении Гонконгу полного британского гражданства. По словам Guardian, Тугендхат отметил, что он не смог предоставить гонконгцам полное британское гражданство в 1997 году, когда Гонконг переходил из-под британской юрисдикции под скипетр Поднебесной. «В то время, когда в Гонконге явно существует напряженность, Великобритания может заверить многих граждан Гонконга, что их существующие права будут признаны и оценены Соединенным Королевством. У Великобритании есть возможность исправить ошибку». Китай в свою очередь неоднократно заявлял о вмешательстве Запада в свои внутренние дела, поддержке гонконгских беспорядков. И вот одно из доказательств.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits