Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Saūda Arābija apsver iespēju ļaut sievietēm klātienē apmeklēt futbola spēles

Saūda Arābija tuvākajā nākotnē varētu atļaut sievietēm apmeklēt futbola spēles, otrdien paziņoja vietējās futbola federācijas vadītājs Ahmeds Eids.

"Esmu par šādu ideju, un drīzumā tā varētu tikt īstenota. Domājam, ka 15 procenti no būvniecībā esošā karaļa Abdula stadiona varētu tikt iedalīti ģimeņu ložām, kur arī sievietes varētu vērot futbola mačus," izteicies Eids. Stadions tiks pabeigts nākamgad, taču ideja ļaut sievietēm tajā ienākt jau izraisījusi plašas diskusijas vietējo mediju starpā, kuri neatbalsta šādu pavērsienu.

Saūda Arābijā ar likumu ir aizliegts sievietēm un vīriešiem būt kopā sabiedrībā, un daiļais dzimums nedrīkst apmeklēt publiskus pasākumus. Šajā valstī sieviešu sports tikpat kā neeksistē - vien dažas meitenes, kuras mācās privātās skolās, sporto zem striktiem nosacījumiem. "To, vai atļaut vai neatļaut sievietēm ienākt futbola stadionos, jāizlemj valdībai, ne federācijai," teicis Eids. Tikmēr atbildīgais par sportu Saūda Arābijā princis Navafs bin Faisals atteicies no komentāriem.

Arābu valsts 2019.gadā plāno uzņemt Āzijas kausa finālturnīru, taču rīkotāju noteikumi paredz, ka sievietēm ir ļauts apmeklēt mačus klātienē.

Vairākas sievietes jau iepriekš ir devušās uz Kuveitu, lai starptautiskos mačos justu līdzi Saūda Arābijas klubam Al-Fateh, taču viņām liegts apmeklēt mājas spēles. Saūda Arābijas profesionālajā futbola līgā piedalās 14 komandas, kas savā starpā aizvada divu apļu turnīru. Pirmās trīs vietas kvalificējas Āzijas Čempionu līgai, bet pēdējās divas atstāj stiprāko sabiedrību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits