Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Slepkavības Ziemeļīrijā nekaitēšot miera procesam

Ieradies Ziemeļīrijā, Lielbritānijas premjerministrs Gordons Brauns pirmdien apgalvoja, ka grupējuma Īstā ĪRA nedēļas nogalē sarīkotais terora akts nekaitēs miera procesam un drīzumā salā netiks izvietoti armijas papildspēki. "Politiskie procesi šeit ir nesatricināmi," sacīja G.Brauns. BBC ziņo, ka viņš arī solīja "cietsirdīgos slepkavas" notvert, "cik drīz vien iespējams".

Entrimā britu premjers tikās gan ar abiem uzbrukumā ievainotajiem karavīriem, gan cilvēkiem, kuri atsteidzās viņiem palīgā pēc šāvienu izskanēšanas, kā arī izteica līdzjūtību bojāgājušo karavīru tuviniekiem. Noskaidrojies, ka abi mirušie bija jauni sapieri, kuri jau bija sakravājuši somas, lai dotos uz Afganistānu, bet izlēma uz atvadām vēl pasūtīt picu. "Mēs cerējām, ka viņiem būs nozīmīga loma Afganistānā dienošo britu karavīru dzīves un darba apstākļu uzlabošanā," The Guardian sacīja pulkvežleitnants Rodžers Lūiss. Nogalināto sapieru pulka biedri pirmdien, kā paredzēts, devās uz Afganistānas dienvidiem.

Atbildību par notikušo vēlu svētdienas vakarā uzņēmās Īru republikāņu armijas atkritēju grupējums Īstā ĪRA. Īsajā paziņojumā viņi piebilda, ka nenožēlo abu picas vedēju ievainošanu, jo viņi esot sadarbojušies ar britu armiju, piegādājot tai ēdienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits