Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Slovāks, pats to nezinot, Īrijā ievedis sprāgstvielas

Īrijā sākta izmeklēšana, kā valstī varēja nokļūt sprāgstvielas, kas kāda vīrieša bagāžā Slovākijas galvaspilsētas Bratislavas lidostā tika ieliktas policijas mācību laikā. 49 gadus vecais slovāks, kurš jau vairākus gadus strādā Īrijā, par celtniecībā izmantojamo sprāgstvielu esamību savā ceļojumu somā uzzināja tikai otrdien, kad viņa dzīvoklī Dublinā ieradās policijas specvienība.

Pagājušajā sestdienā drošības operācijas laikā Bratislavas lidostā policisti deviņu cilvēku bagāžā, viņiem to nezinot, ievietoja nelielu daudzumu sprāgstvielu. Suņi atrada astoņas somas ar sprāgstvielām, bet policistiem vēlāk neizdevās pārtvert devīto cilvēku, kurš iekāpa lidmašīnā uz Dublinu.

Tikai otrdienas rītā Slovākijas policija sazvanīja kolēģus Īrijā, lai informētu par notikušo. Vēlāk gan Slovākijas puse taisnojās, ka jau iepriekš nosūtījusi elektronisku ziņojumu, tomēr Īrijas policija apgalvo, ka tādu nav saņēmusi, vēsta CNN.

Pēc paziņojuma saņemšanas sarīkota drošības operācija, kurā no vairākām mājām Dublinas centrā tika evakuēti cilvēki. Pēc sprāgstvielu atrašanas slovāks uz dažām stundām aizturēts, un viņam izvirzīta apsūdzība nelegālā sprāgstvielu glabāšanā. Slovākijas valdība atvainojusies Īrijai par notikušo pārpratumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits