Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Šodien ir gada neproduktīvākā diena

26.oktobris šogad ir gada neproduktīvākā diena, jo darbiniekiem ir grūti pierast pie nedēļas nogalē ieviestā ziemas laika un tumšiem vakariem. Darba produktivitāte šonedēļ varētu kristies pat par 50%, vēsta britu laikraksts The Daily Telegraph. Kādā darbinieku aptaujā 8% respondentu atzinušies, ka varētu notēlot slimību, lai tikai šajās dienās nevajadzētu iet uz darbu.


«Ziemas skumjas nav nekāds joks. Tās var ietekmēt jūsu darba produktivitāti, jo cilvēki nevar koncentrēties un saglabāt ierasto rutīnu. Tās var kaitēt arī jūsu attiecībām, samazinot libido, kā arī apgrūtināt sabiedrisko dzīvi, jo cilvēki jūtas viegli aizkaitināmi un nesabiedriski,» vēsta britu ārsts Kristians Jesens. «Daudzi cilvēki jūtas sliktāk, kad dienas kļūst īsākas un vakari paliek tumšāki. Dažiem nākas cīnīties ar motivācijas trūkumu, nogurumu un depresiju.»


K.Jesens vēsta, ka ziemas laikā ļoti daudziem cilvēkiem parādās garastāvokļa traucējumi, ko izraisa gaismas trūkums. Lielbritānijā ar šo problēmu saskārušies divi miljoni cilvēku. Ārsti iesaka cilvēkiem vairāk uzturēties gaismā, jo tas palīdz uzlabot garastāvokli. Britu psihologi izpētījuši, ka gada laimīgākā diena ir tieši 20.jūnijs, kad ir visgarākā diena un īsākā nakts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaisa triecienā nogalināts Hamās līderis Libānā

Gaisa triecienā Libānas dienvidos pirmdien nogalināts palestīniešu grupējuma "Hamās" līderis šajā valstī, pavēstīja grupējums, vienlaikus mediji vēsta par triecienu palestīniešu bē...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits