Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Šogad Afganistānā nogalināti jau 100 NATO karavīri

Šogad Afganistānā nogalināti jau vairāk nekā 100 NATO karavīri, balstoties uz tīmekļa vietnes www.icasualties.org apkopotajiem datiem, trešdien ziņo aģentūra AFP.

Aģentūras aplēses liecina, ka 2012.gadā Afganistānā nogalināti 98 Starptautisko Drošības atbalsta spēku (ISAF) karavīri, bet pēdējo divu dienu laikā Kabula ir paziņojusi par vēl četriem bojāgājušajiem, līdz ar to kopējais kritušo skaits jau pārsniedzis simtu.

Jau ziņots, ka otrdien viens karavīrs gāja bojā pašdarināta spridzekļa eksplozijā Afganistānas dienvidu daļā, vienas militārpersonas dzīvība tika izdzēsta līdzīgā sprādzienā Afganistānas austrumos, bet vēl viens starptautisko spēku karavīrs tika nogalināts nemiernieku uzbrukumā valsts austrumu daļā. Ievērojot ISAF politiku, bojāgājušo valstiskā piederība netika atklāta un netika komentēts arī kopējais šogad kritušo karavīru skaits.

Pašlaik Afganistānā dislocēti ap 130 000 starptautisko spēku karavīru. Lielāko daļu ārvalstu militārpersonu plānots no Afganistānas izvest līdz 2014.gada beigām.

Afganistānas karš Rietumiem ir izmaksājis simtiem miljardiem dolāru un tajā zaudētas teju 3000 dzīvību. Vissmagākos dzīvā spēka zaudējumus ir piedzīvojušas ASV, - karā krituši 1924 amerikāņu karavīri. Otrajā vietā ierindojas Lielbritānija ar 407 kritušajiem.

2012.gada kritušo skaits tikai nedaudz atpaliek no pērnā gada rādītājiem, kad līdz marta beigām tika nogalināti 109 starptautisko spēku karavīri, liecina www.icasualties.org  apkopotie dati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits