Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Somijā internets būs cilvēktiesību jautājums

Somijā pilnā sparā turpinās sagatavošanas darbi, lai izpildītu valdības lēmumu, pēc kura visiem Somijas iedzīvotājiem ir tiesības uz platjoslas interneta pieslēgumu. Somija ir pirmā valsts pasaulē, kur kvalitatīvs interneta pieslēgums pasludināts par cilvēktiesību jautājumu, informē BBC.

Saskaņā ar valdības noteikumiem Somijas telekomunikāciju uzņēmumiem jānodrošina, lai līdz 2010.gada vidum visiem valsts iedzīvotājiem būtu pieejams platjoslas internets ar ātrumu viens megabits sekundē. Tas ir tikai sākums, jo valdības plāns paredz, ka 2015.gadā katram iedzīvotājam būs iespēja izmantot internetu ar ātrumu 100 Mb/s.

Noteikumu mērķis ir panākt, lai internets būtu pieejams arī lauku reģionos. «Mēs domājam, ka mūsdienu sabiedrībā bez tā nevar izdzīvot. Tāpat kā ūdens un elektrība jums vajadzīgs arī internets,» intervijā CNN teica valdības pārstāve Laura Vilkonena. Telekomunikāciju uzņēmumi gan apšauba, cik lietderīgi būs ievilkt optiskos kabeļus nomaļos reģionos, bet, iespējams, ātro internetu nodrošinās ar mobilo sakaru tehnoloģijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits